ACTUALITATE 17 mai 2022

Jandarmii covăsneni, implicați în acțiuni din campania „Curățăm România”

de Iulia Drăghici - Taraș | 694 vizualizări

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna au participat la finalul săptămânii trecute la mai multe acțiuni de ecologizare, derulate la nivelul județului în cadrul campaniei „Curățăm România”, dar și în demersul „Covasna Verde – Un ținut curat, un ținut bogat”. 

A avea grijă față de mediul înconjurător stă în puterea fiecăruia dintre noi, iar respectul față de natură și un mediu sănătos de viață face legătura dintre comportamentul nostru și generațiile viitoare. 

Suntem alături de instituțiile cu atribuții în protejarea mediului înconjurător și a voluntarilor, în cadrul unor acțiuni de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri din județul Covasna. 

Astfel, prima acțiune la care am participat a avut loc vineri, când am fost alături de voluntari în orașul Întorsura Buzăului.

Sâmbătă am participat la o acțiune de ecologizare pe raza orașului Covasna și pe malurile Râului Negru în localitățile Catalina și Hătuica.

Eforturile participanților s-au concretizat în colectarea unor cantități însemnate de gunoaie și deșeuri aruncate necorespunzător. 

Acțiunile fac parte din campania derulată la nivel național «Curățăm România», precum și din Campania organizată la nivel județean «Covasna Verde - Un ținut curat, un ținut bogat», ambele cu scopul refacerii ecosistemului și protejării mediului natural.

Sperăm ca aceste zone să rămână curate cât mai mult timp, iar pe viitor gunoaiele să fie depozitate responsabil”, se arată într-o informare de presă transmisă de IJJ. 

Campania Națională „Curățăm România!”, inițiată în aprilie, a fost prelungită până la finele lunii mai 2022. În prima lună, peste 500 de mii de kg de deșeuri abandonate au fost adunate în aproximativ 1500 de acțiuni de ecologizare și conștientizare. 

Acțiunea de curățenie pe malurile Râului Negru, între municipiul Târgu Secuiesc și comuna Chichiș, numită „Covasna Verde – Un ținut curat, un ținut bogat”, derulată sâmbătă, a cuantificat peste 7000 de saci de deșeuri. 

Sursa foto: IJJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.