ACTUALITATE 20 octombrie 2016

Jandarmii covăsneni alături de elevi!

de Covasna Media | 748 vizualizări

Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna au reluat joi activităţile preventiv-educative desfăşurate în rândul elevilor din judeţ. Astfel, campania cu tema „Jandarmii alături de elevi!” se va desfăşura şi pe parcursul anului şcolar 2016-2017, iar gazda de joi a jandarmilor a fost Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna.

Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de interes cu privire la misiunile Jandarmeriei, prevenirea faptelor cu violenţă în şcoli, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii şi găsirea mijloacelor adecvate de soluţionare, prezentarea unor teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranţa personală. De asemenea, elevii au purtat o discuţie liberă cu jandarmii specializaţi în prevenirea şi combaterea criminalităţii, în scopul promovării unui comportament civic. Totodată, elevilor participanţi le-a fost recomandat ca, în cazul în care au fost martorii unor fapte de natură antisocială, să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Obiectivele specifice ale acestor întâlniri vizează creşterea nivelului de conştientizare a elevilor cu privire la implicaţiile pe care le are asupra viitorului lor comiterea de fapte de natură penală, sporirea nivelului de informare a elevilor referitor la principalele fapte antisociale care pot fi de către aceştia.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Teme articol: jandarmi elevi scoala
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.