ACTUALITATE 30 iunie 2022

Jandarmii covăsneni, alături de copii, într-o tabără cu tema „Super-eroii zilelor noastre”

de Iulia Drăghici - Taraș | 913 vizualizări

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna au participat miercuri, 29 iunie, la un eveniment organizat pentru copii de Serviciul de Ajutor Maltez în tabăra de la Benedekmezo, cu tema „Super-eroii zilelor noastre”. 

În cadrul unei discuții interactive cu specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au primit informații despre misiunea jandarmilor în societate, au primit sfaturi pentru a petrece o vacanță în siguranță: cui și cum să ceară sprijinul dacă se află în anumite situații neprevăzute. 

Jandarmii montani au transmis elevilor recomandări privind siguranţa în drumeţii, orientarea în teren şi modul în care să acţioneze atunci când întâlnesc un animal sălbatic.

Un subiect important abordat de colegii noştri a fost şi cel referitor la solicitarea ajutorului autorităţilor în cazul în care se rătăcesc sau se află în pericol.

Le-au fost prezentate, de asemenea, aspecte privind atribuţiile specifice şi materialele din dotare, măsurile de siguranţă personală şi modalităţile de reacţie, astfel încât să nu devină victime, precum şi aspecte referitoare la prevenirea şi combaterea traficului/consumului de substanţe interzise.

Cei mici au urmărit cu atenție exercițiile demostrative ale lui Adan, câinele de serviciu, iar la finalul lor au apreciat și aplaudat.

Jandarmii covăsneni le-au explicat cât este de important să evite situațiile conflictuale, care sunt modalitățile de reacție la acestea, care sunt măsurile de siguranță personală atunci când se află în parc ori pe stradă neînsoțiți. De asemenea, le-au transmis copiilor, în situația în care sunt martorii unor fapte antisociale, să comunice cu cei apropiați, să nu ezite să ceară sprijinul celor în care au încredere: părinți, profesori, oameni în uniformă, pentru a găsi soluția cea mai bună, împreună”, se arată într-un comunicat de presă trimis de IJJ Covasna. 

Aceeași sursă informează și că activitățile s-au încheiat printr-o serie de plimbări cu ATV-ul. 

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.