ACTUALITATE 22 februarie 2017

„Jandarmii alături de elevi“ la Belin

de Covasna Media | 1359 vizualizări

La invitaţia domnului director Păcurar Dorel şi a doamnei profesoare Szász Erika, consilier educativ, coordonator proiecte / programe educaționale din cadrul Şcolii Gimnaziale „Bölöni Farkas Sándor“ din comuna Belin, în zilele de 20 şi 22 februarie a.c., plutonierul adjutant Cătălina Adrian din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale şi plutonierul major Molnar Attila din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Târgu Secuiesc, din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna, au răspuns solicitării de a desfăşura o activitate educativ-preventivă cu elevii instituţiei de învăţământ în legătură cu violenţa juvenilă şi consecinţele ei.

Trebuie menţionat faptul că Jandarmeria Covasna a mai vizitat şcoala din localitatea Belin, în urmă cu 2 ani. Şi atunci, dar şi acum, jandarmii au oferit informaţii utile referitoare la actele de violenţă în rândul elevilor, la modul cum pot evita astfel de comportamente, la consecinţele legale, dar şi la rolul Jandarmeriei în societate. Orele au fost de tip interactiv, copiii arătând un interes crescut faţă de informaţiile oferite.

Jandarmeria Covasna consideră că prevenţia violenţei juvenile este mai benefică pentru societate decât sancţionarea ei. Totodată, a-i ajuta pe elevi să înţeleagă mai bine că rolul violenţei nu trebuie să facă parte din stilul lor de viaţă înseamnă un câştig pentru societatea de mâine.

În urma discuţiilor purtate între jandarmi şi elevi, s-a hotărât, de comun acord, ca tema dezbătută să fie intitulată „JANDARMII ALĂTURI DE ELEVI“.

(Compartimentul Informare şi Relaţii Publice)

 

Teme articol: jandarmi elevi scoala
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.