ACTUALITATE 3 septembrie 2021

Jandarm covăsnean, campion la o competiție de alergare montană

de Iulia Drăghici - Taraș | 1959 vizualizări

Jandarmul covăsnean Gheorghe Prundar, de la subunitatea din Sfântu Gheorghe, a obținut locul 1 la un concurs de alergare montană organizat la Brașov. Activitatea a fost organizată miercuri pentru a marca Ziua Jandarmeriei Rurale. 

Colegul nostru, plutonier Prundar Gheorghe a obținut locul I la „Crosul Jandarmeriei Montane Brașov - UPHILL TÂMPA” - Ediția I.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Rurale, în data de 01.09.2021, I.J.J. Brașov a organizat o competiție de alergare montană. La această competiție de alergare montană au participat jandarmi din județele Brașov, Covasna și Sibiu.

Colegul nostru a demonstrat calități fizice și tactice, experiență profesională, și competițională.

Acesta este jandarm de 3 ani și își desfășoară activitatea în cadrul subunității din Sfântu Gheorghe.

Câștigătorul trofeului a fost premiat de fiica regretatului comandant al Jandarmeriei Române din perioada 01.05.1990-01.09.1995, general locotenent Ion BUNOAICA.      

Felicitări organizatorilor, lui și tuturor participanților!”, se arată în comunicatul trimis de Jandarmeria Covasna. 

IJJ Brașov a transmis, tot printr-un comunicat de presă, că acest concurs a fost organizat pentru a marca o zi de o însemnătate deosebită pentru istoria jandarmeriei. 

Acum 128 de ani lua naştere o instituţie fundamentală a acelor vremuri - Jandarmeria Rurală, fiind structura care avea la acea vreme unele dintre cele mai grele misiuni pe timp de pace. Continuatori ai acestei frumoase moşteniri, ne îndreptăm an de an gândurile către înaintaşii noştri şi către toţi eroii jandarmi din toate vremurile şi din toate timpurile. De asemenea, în această zi specială, cu recunoştinţă ne îndreptăm gândurile şi rugăciunile către fondatorul Jandarmeriei Române moderne, general locotenent dr. Ion Bunoaica, care (SIC!), acum 26 ani, a decedat în urma unui tragic accident”. 

Săptămâna trecută și jandarmul Valentin Constantin Arsene, de la subunitatea din Întorsura Buzăului, a obținut titlul de campion, după ce a luat locul I la Campionatul de Tir al Ministerului Afacerilor Interne. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.