ACTUALITATE 22 martie 2023

ITM Covasna: aproape 100 de accidente de muncă în 2022

de Diana Pantelimon | 838 vizualizări

În județul Covasna, în anul 2022, s-au înregistrat 98 de accidente de muncă, dintre care două mortale și unul cu invaliditate de gradul III, potrivit unui bilanț prezentat marți, 21 martie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna.

Raportat la anul 2021, în 2022 au avut loc 49 de accidente de muncă (față de 35 în 2021), accidente cu incapacitate temporară de muncă 46 (față de 33 în 2021). Mortale sau cu invaliditate nu au avut loc în 2021.

„Referitor la accidentele mortale și la cele cu invaliditate, vă pot spune următoarele aspecte. Un accident mortal am avut în silvicultură și exploatări forestiere, o persoană de sex masculin de 41 de ani, și un accident mortal de circulație, o persoană foarte tânără, de 27 de ani, șofer de camion. Persoana accidentată cu invaliditate de gradul III este un bărbat de 54 de ani și accidentul s-a produs în silvicultură și exploatări forestiere. Celelalte, cu incapacitate temporară de muncă, au fost în alte domenii, precum comerț, industria alimentară, fabricarea produselor textile, precum și fabricarea articolelor din metal și plastic. Transportul este unul din domeniile cu foarte multe accidente. Din păcate, traficul rutier generează astfel de accidente. Sunt multe și mortale, și cu incapacitate temporară de muncă. Apoi urmează construcțiile, silvicultura, unde accidentele au loc destul de des, și urmările sunt grave”, a spus, în cadrul conferinței de presă, inspectorul în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) Doina Munteanu.

În ceea ce privește îmbolnăvirile profesionale, nu au fost înregistrate cazuri în județul Covasna.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna este o unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Inspecţiei Muncii Bucureşti, organ al administraţiei publice centrale aflat la rândul său în subordinea Ministerului Muncii, prin care se exercită atribuții de autoritate de stat, în domeniul muncii, relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă la nivelul județului Covasna, potrivit itmcovasna.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.