ACTUALITATE 14 septembrie 2018

ISU Covasna: Trebuie făcută verificarea sistemelor de încălzire

de Iulia Drăghici - Taraș | 715 vizualizări

Pompierii fac apel la populație să curețe coșurile de fum, pentru a diminua pericolul de incendiu în perioada rece

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în județul Covasna sunt defecțiunile apărute la instalațiile electrice, dar și coșurile de fum sau burlanele necurățate, arată cea mai recentă statistică a ISU Covasna.

Pentru că se apropie sezonul rece, pompierii fac un apel la cetățeni să fie preventivi și să reducă pericolul izbucnirii incendiilor.

„Facem un apel către cetățeni! Urmează sezonul rece și știm foarte bine că ponderea incendiilor din această perioadă este legată de sistemele de încălzire, de exploatarea defectuoasă a acestor sisteme de încălzire și nu în ultimul rând a necurățării și neverificării coșurilor și burlanelor de fum. Este o perioadă în care toată lumea ar trebui să facă o verificare și întreținere a acestor sisteme”, a punctat împuternicitul prim-adjunct al inspectorului şef de la ISU Covasna, locotenent-colonelul Adrian Năstuță.

Din totalul de 78 de incendii înregistrate pe raza județului în perioada ianuarie – august 2018, 28 au fost cauzate de instalațiile electrice defecte, iar 9 de coșurile de fum necurățate.

Foto arhiva

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.