ACTUALITATE 5 martie 2020

ISU Covasna lansează provocarea cu sânge către ISU Olt

de Iulia Drăghici - Taraș | 1264 vizualizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a încheiat miercuri campania de donare de sânge „Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!”. În cele două zile în care s-a derulat acțiunea, 25 de militari din subunităţile de pompieri din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe. Salvatorii covăsneni îi provoacă acum pe colegii de la ISU Olt să le ia exemplul. 

Pompierii militari au înţeles că pot salva o viaţă nu numai prin intervenţiile în situaţii de urgenţă  la care sunt solicitaţi zi de zi, ci și printr-o simplă donare de sânge.

În cele două zile ale campaniei „Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!”, 25 de militari din subunităţile de pompieri din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe. 

Salvatorii din cadrul ISU Covasna nu sunt la prima acțiune de acest gen, mare parte fiind donatori permanenți și se prezintă pentru donare de sânge la un interval de trei luni.

Campania se va derula pe parcursul întregului an, astfel că provocarea donării de sânge continuă, iar mesajul „Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!” se îndreaptă spre judeţul Olt, mai precis către pompierii din cadrul ISU Olt”, au transmis pompierii covăsneni printr-un comunicat de presă. 

Campania umanitară a fost iniţiată de pompierii de la ISU Botoşani. Acestora li s-au alăturat imediat pompierii de la ISU Vrancea, care au și lansat provocarea către covăsneni. 

Le mulţumim că au dat curs invitaţiei şi ne-au susţinut în acest demers extraprofesional! Împreună suntem o mare echipă!

Săptămâna trecută, în urma apelului făcut de pompierii botoşăneni, salvatorii vrânceni s-au mobilizat şi au venit din nou în sprijinul celor care au nevoie de sânge, manifestându-și prețuirea și grija față de viața semenilor printr-o acțiune desfășurată dincolo de sarcinile profesionale, în consonanță cu principiile și valorile armei Protecţiei Civile, numită şi ARMA VIEŢII, a cărei motto este „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Sperăm ca nobilul gest să aibă ecou şi cât mai mulţi cetăţeni să ne urmeze exemplul”, au transmis marți, prin intermediul Facebook, pompierii de la ISU Vrancea. 

Astfel de inițiative sunt foarte binevenite, în contextul scăderii numărului de donatori şi implicit a rezervelor de sânge.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.