ACTUALITATE 23 aprilie 2022

ISU Covasna face apel la prudență în utilizarea lumânărilor aprinse

de Iulia Drăghici - Taraș | 1105 vizualizări

Pompierii de la ISU Covasna fac un apel la prudență în utilizarea lumânărilor aprinse în perioada sărbătorii Învierii. Totodată, aceștia informează și că au început în 18 aprilie verificările lăcașurilor de cult unde se preconizează afluență mare de participanți. Vizate au fost și construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. 

Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcaşurilor de cult, mai ales în perioada acestor mari sărbători creştine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna monitorizează permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Pe linie preventivă, pompierii derulează încă din data de 18 aprilie a.c. verificări la toate lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. Inspectorii de prevenire au în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori”, se arată într-un comunicat de presă trimis de ISU Covasna. 

În ceea ce privește recomandările pentru populație, pompierii le cer credincioşilor să manifeste prudenţă la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ţinute la distanţă faţă de haine şi păr și să evite apropierea acestora de icoane și obiecte de decor care ar putea lua foc.

În plus, trebuie să țină cont că accesul persoanelor în incinta lăcaşurilor de cult este permis numai în limita capacităţii acestora, iar dacă publicul este numeros, uşile de pe căile de acces şi evacuare se vor menţine deschise pe timpul slujbelor religioase. 

Zilnic, peste 50 de pompieri covăsneni care încadrează mijloacele tehnice sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Sursa foto: ilustrativ/unsplah.com. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.