ACTUALITATE 12 octombrie 2021

ISU Covasna: elemente de muniție neexplodată găsite la Brețcu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1201 vizualizări

Pirotehniștii de la ISU Covasna au găsit duminică, la Brețcu, mai multe elemente de muniție neexplodată. Este a șaptea astfel de misiune înregistrată pe teritoriul județului de la începutul anului. 

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Covasna a participat în localitatea Brețcu la a 7-a misiune de asanare a muniției sau a elementelor de muniție neexplodate din anul 2021. Pirotehniștii covăsneni au identificat în total 25 de elemente neexplodate pe teritoriul județului nostru.

Acestea sunt transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distruse prin explozie controlată. 

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, a informat, printr-un buletin de presă, ISU Covasna. 

Și la Sfântu Gheorghe au fost prezenți, la începutul lunii, pirotehniștii de la ISU Covasna, care au fost chemați după ce niște muncitori care lucrau în zona băncilor comerciale din centrul municipiului, de pe strada 1 Decembrie 1918, au găsit în pământ un element metalic în formă de proiectil. Din fericire, atunci ipoteza nu s-a confirmat și s-a concluzionat că nu a fost niciun pericol. 

Iulia Drăghici – Taraș 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.