ACTUALITATE 23 iulie 2017

ISU Covasna caută colegi voluntari

de Iulia Drăghici - Taraș | 1737 vizualizări

Programul de voluntariat la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență este în derulare și la nivelul județului Covasna

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulat în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență la nivel național, este în continuare deschis persoanelor cu vârste între 16 și 65 de ani care vor să afle în mod direct ce înseamnă meseria de pompier.

Cu toate că la nivel național, în special în centrele universitare, proiectul de voluntariat al ISU este popular, în județul Covasna oamenii nu se înghesuie să devină „salvatori din pasiune”. Doar patru persoane sunt în evidențele ISU Covasna până în acest moment, însă cei care au fost indeciși până în momentul de față mai au șansa de a se înscrie.

„Unul dintre voluntari este mai activ. Acesta vine din două în două zile. (...) Există această lege a voluntariatului care ne permite să certificăm această experiență și să fie considerată vechime în muncă. Aici voluntarii au ocazia să urmeze un program de acordare a primului ajutor, pentru care primesc o diplomă de absolvire, în funcție de numărul de ore la care se încadrează. Cei care doresc să continue programul, în etapele 3 și 4, ajung să facă voluntariat inclusiv pe autospeciale”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj, care a mai precizat că nu există restricții referitoare la numărul de persoane care se pot înscrie în acest program.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

„Activitățile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viața comunității şi constau în participarea efectivă la acțiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situațiilor de urgență (incendii, inundații, dezastre naturale, epidemii etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetățenilor a măsurilor preventive”, arată regulamentul de organizare a activităților de voluntariat în cadrul ISU.

Detalii despre program se pot obține direct de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna din Sfântu Gheorghe.

 

 

Teme articol: ISU voluntari program urgenta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.