ACTUALITATE 17 martie 2021

ISU Covasna: peste 20 de apeluri la 112 pe fondul ninsorii și a drumurilor blocate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2076 vizualizări

În ultimele 12 ore, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu emis pentru județul nostru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a preluat peste 20 de apeluri prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 şi a monitorizat evoluţia situaţiei opeative de la nivelul judeţului.

Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit pe DN 12 pe raza localităţii Bixad cu ajutorul motoferăstraiele din dotare pentru îndepărtarea de pe carosabil şi tăierea a şase copaci ce prezentau pericol de prăbuşire.

Pompierii din cadrul Pichetului Întorsura Buzăului au acționat pe DN 10 în localitatea Crasna, pentru degajarea în siguranță a unui arbore ce bloca ambele sensuri de circulaţie.

 Echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină şi în municipiul Târgu Secuiesc pentru degajarea unui stâlp de beton căzut peste un autocamion şi a unui copac căzut peste un autoturism. Din fericire, în urma evenimentelor nu au fost înregistrate victime omeneşti, doar pagube materiale.

În acest context, pompierii covăsneni recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările emise de meteorologi:

    Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

    Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

    Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.

Sursa: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.