ACTUALITATE 6 decembrie 2020

ISU Covasna: 2 accidente, 2 incendii și 10 intervenții SMURD, în ultimele 24 de ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 8816 vizualizări

Pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină la două accidente, la Bicfalău și Săsăuși, în urma cărora cinci persoane au fost asistate medical și transportate la unitățile spitalicești, dar și în 10 cazuri unde a fost nevoie de intervenția paramedicilor SMURD. Aceste misiuni, dar și altele, au fost derulate în ultimele 24 de ore. 

Redăm comunicatul de presă al ISU Covasna: 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la următoarele misiuni:

???? 10 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

???? două accidente rutiere, pe raza localităților Bicfalău și Săsăuși, în urma cărora 5 persoane au fost asistate medical și transportate la unitățile spitalicești;

???? un transport de persoană supraponderală cu probleme medicale;

???? două incendii, dintre care unul la acoperișul unei locuințe din Ojdula şi unul la o ghenă de gunoi din municipiul Sfântu Gheorghe. Nu au rezultat victime în toate aceste evenimente nedorite, iar cauzele probabile de producere a incendiilor sunt reprezentate de efectul termic provenit de la coşuri de fum necuraţate sau neprotejate termic şi fumatul în locuri nepermise.

???? 19 activități de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, prin intermediul mesajelor audio transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

Ultima tură de serviciu 

În aplauzele colegilor, domnul plutonier adjutant şef Cojanu Corneliu, a pus punct unei cariere militare de peste 16 ani, intrând de acum în rândul cadrelor militare în rezervă.

Pe timpul activității în cadrul Secție de pompieri Târgu Secuiesc, colegul nostru s-a remarcat prin profesionalism, onestitate și implicare permanentă în menținerea în stare de operativitate a autospecialelor și echipamentelor de intervenție, precum și prin îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

Felicitări pentru întreaga activitate!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.