ACTUALITATE 11 septembrie 2020

IȘJ Covasna, clarificări despre adeverințele medicale pentru începerea noului an școlar

de Daniela Luca | 3880 vizualizări

Medicii de familie fac apel la o informare corectă atât a părinților, cât și a cadrelor didactice 

Reprezentanta Asociației Medicilor de Familie din județul Covasna, dr. Lucia Șereș a depus săptămâna aceasta o adresă la Inspectoratul Școlar General (IȘJ) Covasna, prin care transmite cadrelor didactice rugămintea de a nu pune pe drumuri copiii și părinții pentru adeverințe inutile. Acest lucru poate duce la răspândirea virusului, spune medicul de familie. În acest context, IȘJ Covasna vine cu câteva precizări. 

Inspectorul școlar general, Kiss Imre a spus joi, 9 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că toate conducerile unităților de învățământ au primit informații clare despre adeverințele medicale necesare pentru înscrierea în noul an școlar. 

Kiss Imre informează că, în conformitate cu cerințele venite de la Ministerul Educației și Cercetării,  adeverințele cu aviz epidemiologic și antecedente (de intrare în colectivitate sau schimbare a colectivității)  sunt necesare numai pentru copiii din primul an de grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a V-a și a IX-a, doar dacă elevii au schimbat școala. 

„În ceea ce privește avizele epidemiologice pentru prima zi de școală acestea nu sunt necesare, deoarece triajul se va face zilnic de către personalul medical din grădiniță în cazul preșcolarilor (și acasă de către părinți) sau de către personalul medical din școală și acasă de către părinte în cazul elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. Vă rugăm nu să nu solicitați astfel de avize, punând părinții în situații care pot contribui la răspândirea virusului SAR-CoV-2. Totodată, vă rugăm să anunțați părinții preșcolarilor și antepreșcolarilor că triajul zilnic trebuie făcut și de către părinți, acasă, în fiecare dimineață, cu maximă responsabilitate și dacă copilul prezintă semne de boală să fie reținut acasă”, se arată în informarea trimisă de IȘJ Covasna unităților de învățământ.

Kiss Imre a precizat totodată că adeverințele pentru orele de sport se eliberează ori de către medicii școlari, ori, acolo unde nu există, de către medicul de familie. 

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.