ACTUALITATE 19 iulie 2021

IPJ Covasna: sancțiuni de aproape 30.000 de lei într-o acțiune derulată în șapte comune

de Iulia Drăghici - Taraș | 4073 vizualizări

O nouă acțiune integrată a polițiștilor covăsneni s-a încheiat cu amenzi pentru cei surprinși încălcând legislația. După un control derulat vineri în șapte comune (Arcuș, Ghidfalău, Valea Crișului, Bodoc, Malnaș, Micfalău și Bixad), s-au aplicat 55 de sancțiuni în valoare totală de aproape 30.000 de lei. 

Oamenii legii au avut verificări pe domeniul silvic, rutier, dar și privind respectarea regulilor din perioada stării de alertă. 

În ziua de 16 iulie a.c, polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna au organizat o acţiune în sistem integrat pe raza comunelor Arcuș, Ghidfalău, Valea Crișului, Bodoc, Malnaș, Micfalău și Bixad.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, cu accent pe combaterea delictelor în domeniul silvic, depistarea și sancționarea persoanelor care nu respectă legislația privind circulația pe drumurile publice, precum  și verificarea modului în care se respectă prevederile legale instituite pe perioada stării de alertă, la acest moment.

În urma acțiunilor efectuate forțele de ordine au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic, încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, nerespectarea normelor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Totodată, în cursul acțiunii au fost instituite 12 filtre rutiere pe drumuri publice, fiind verificate 68 de autovehicule.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la suma de 29.595 de lei.

La acţiune au participat 40 de poliţişti din cadrul I.P.J. Covasna şi 5 jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna”, se arată într-un comunicat de presă trimis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

Oamenii legii din județul Covasna au demarat în ultima perioadă și acțiuni de control mai ample în trafic, atât la Sfântu Gheorghe, cât și pe drumuri naționale din județ, pentru a atrage atenția șoferilor și celorlalți participanți la trafic despre importanța respectării legislației, mai ales a regimului de viteză, pentru evitarea producerii accidentelor.

De pildă, în perioada 2 – 4 iulie, o acțiune în trafic, pentru combaterea vitezei la volan, dar și pentru verificarea valabilității inspecției tehnice periodice și a conformității plăcuțelor de înmatriculare și înregistrare, s-a lăsat cu peste 100 de sancțiuni contravenționale, cu reținerea a șase permise de conducere și retragerea a patru certificate de înmatriculare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.