ACTUALITATE 22 aprilie 2021

IPJ Covasna: patru persoane reținute pentru braconaj

de Iulia Drăghici - Taraș | 3127 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, efectuează cercetări față de 4 bărbați bănuiți de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, braconaj, transportul vânatului dobândit din braconaj sau găsit împușcat ori tranșat în teren și comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii.

Astfel, la data de 19 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Covasna, împreună cu personal tehnic din domeniul cinegetic, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, pe timpul nopții, într-un fond cinegetic din localitatea Alungeni.

În urma activităților, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, care s-ar fi aflat, cu încă o persoană, la braconaj, în zona respectivă.

Polițiștii l-au prins în flagrant pe bărbat, iar cea de-a doua persoană a fugit în pădure, contrar somațiilor legale verbale și executării focurilor de armă în plan vertical de către polițiști. Ulterior, persoana a fost depistată.

Pe parcursul cercetărilor, au mai fost identificați doi bărbați, de 52, respectiv 35 de ani, bănuiți de activități infracționale.

De asemenea, în perioada 20-21 aprilie a.c., polițiștii au pus în executare 7 mandate de percheziție, la locuințe, precum și la sediile/punctele de lucru a două societăți comerciale, în județele Covasna și Brașov.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 5 arme letale cu destinația vânătoare, de diferite calibre, dintre care două deținute ilegal, o armă neletală modificată și transformată artizanal într-o armă letală, deținută ilegal, o armă letală cu destinație militară, deținută ilegal, două arme neletale cu destinația tir sportiv, deținute ilegal, 206 cartușe de diferite calibre, deținute ilegal, 234 cartușe de diferite calibre deținute legal.

De asemenea, au fost indisponibilizate un arc cu scripeți, o arbaletă, 102 bucăți proiectile, 21 de săgeți de carbon destinate arbaletelor sau arcurilor cu scripeți, 14 vârfuri de săgeți, 3 dispozitive de vedere pe timp de noapte, 4 lunete, un dispozitiv de ochire, 3 camere de supraveghere a vânatului, 6 telefoane mobile și un laptop.

Au mai fost ridicate 152 de kilograme de carne de vânat, 46 de trofee de vânat, 7 piei de vânat, un autovehicul, 6,5 kilograme de articole pirotehnice, 3 lanterne, 3 cuțite, un briceag, o țintă, două huse de arme și două tuburi de cartuș, precum și 2.750 de lei, 30.000 de forinți și 225 de euro.

Cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.