ACTUALITATE 22 noiembrie 2018

IPJ Covasna: 48 de persoane prinse în flagrant, doar în prima jumătate a lunii noiembrie

de Iulia Drăghici - Taraș | 925 vizualizări

Polițiștii au intervenit la aproape 400 de evenimente și au constatat peste 900 de contravenții

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna desfășoară în permanență acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilicite, în scopul menținerii siguranței cetățenilor și a climatului de ordine și liniște publică. În prima jumătate a acestei luni, în urma acțiunilor desfășurate zilnic de polițiști, au fost constatate 977 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni în cuantum de peste 350.000 de lei. Au fost confiscate, totodată, bunuri în valoare de peste 20.000 de lei, existând suspiciuni că ar proveni, ori ar avea legătură cu săvârșirea unor fapte contrare legii.

În această perioadă oamenii legii au intervenit la 386 de evenimente pe raza județului, peste 150 dintre acestea fiind sesizări primite din partea cetățenilor prin numărul unic de urgență 112.

Pentru diverse abateri la regimul rutier au fost reținute 55 permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare.

Prezența activă în teren a polițiștilor s-a concretizat, totodată, în prinderea a 48 de persoane în flagrant delict, în timpul comiterii unor infracțiuni, precum și în constatarea din oficiu a 47 de fapte penale.

Polițiștii covăsneni vor acționa în continuare pentru menținerea siguranței cetățenilor, prin descurajarea celor care comit fapte de natură penală sau contravențională.

Bănuiți de comiterea unor furturi, depistați de polițiști

În urma activităților de investigare, desfășurate de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt.

Astfel, un bărbat de 57 de ani este bănuit că, în data de 12 noiembrie a.c., ar fi sustras un portofelul uitat de o femeie în incinta unei instituții publice din municipiu. Acesta este cercetat penal acum pentru săvârșirea infracțiunii de furt, polițiștii desfășurând activități pentru recuperarea prejudiciului, ce se ridică la 3.000 de lei.

Un alt bărbat de 48 de ani este cercetat de polițiști, fiind bănuit că, la începutul acestei luni, ar fi sustras o bicicletă din fața unui bloc de locuințe din Sfântu Gheorghe. În acest caz prejudiciul a fost recuperat și urmează să fie restituit persoanei vătămate.

Iar un tânăr de 16 ani este și el cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Acesta a crezut va da lovitura când s-a hotărât să sustragă o casetă colectare de bancnote a unui automat de cafea, însă planurile sale au fost date peste cap întrucât, în urma acestei isprave, tânărul s-a ales cu 2 lei ”profit”. El a fost identificat de polițiști, în urma activităților investigative, și este cercetat acum pentru furt, prejudiciul creat prin distrugerea respectivei casete colectoare de valori fiind de circa 1.000 de lei.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.