ACTUALITATE 8 martie 2023

Invitație la curățenie, pe malul Oltului

de Daniela Luca | 299 vizualizări

Fundația Comunitară Covasna organizează joi, pe 9 martie, o nouă acțiune de ecologizare a malului râului Olt, la care vor participa și elevi de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Întâlnirea se dă în parcarea de la Kaufland, de la ora 13:00, iar materialele necesare, saci menajeri și mănuși, vor fi puse la dispoziție celor care vor lua parte la eveniment. 

Organizatorii spun că participanții pot să își aducă apă și eventual mâncare, pentru că acțiunea ar putea dura până la trei ore. 

„Joi o să organizăm acțiunea și vor participa în jur de 60 de elevi liceeni de la Liceul de Arte Plugor Sándor, dar acțiunea este deschisă tuturor celor care vor să ni se alăture. Am vorbit și cu responsabila magazinului Kaufland. Și ei vor forma o echipă, care va face curățenie în jurul magazinului. E bine dacă fiecare participant aduce cu el apă și gustări. Totuși, nu credem că o să dureze prea mult acțiunea. În maxim trei ore cred că o să terminăm. Anul trecut am strâns circa 60 de saci în două ore și nu credem să fie mai mult gunoi anul acesta. Asta ne-ar bucura foarte mult. Cu doi ani în urmă am strâns 300 de saci, iar anul trecut a fost mult mai puțin. Este o mișcare anuală de primăvară de curățire a malului Oltului și îi așteptăm pe toți cei care vor să se implice”, ne-a spus directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga. 

Demersul face parte din programul „Oltul cu apele curate”. Prin acest program, organizat în 2021 în premieră în județul Covasna, Fundația Comunitară și-a propus să îi facă pe oameni să înțeleagă că stoparea poluării este un demers care ține atât de autorități, cât și de cetățeni. 

Sursa foto: Arhivă/ Tega

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.