ACTUALITATE 13 iunie 2016

Investiții la Dr. Bock Industries

de Sever Ioan Miu | 471 vizualizări

Dr. Bock Industries a investit peste 5 milioane de euro în ultimii doi ani în firma sa din România, Ready Garnment Technology SRL, cu sediul la Sfântu Gheorghe, care activează în domeniul spălării, vopsirii și finisării tricotajelor.

Accentul investițiilor a fost pe extinderea capacităților de producție, sisteme de management și proiecte de software. Investițiile în extinderea capacităților de producție și îmbunătățirea eficienței au avut loc mai ales la Baraolt. Din februarie 2016, unitatea de producție PLATANUS din Baraolt a dublat spațiul de producție/depozite la 4000 mp. Totodată, firma a investit, în premieră în România, în Magazia Automată „AUTOSTORE”, un sistem complet automat, folosit pentru a gestiona volumul mare de accesorii.

Investițiile în sistemele de management vizează, printre altele, sustenabilitatea în protecția mediului. Compania a introdus sisteme de iluminat LED pentru toate firmele componente, prin case se economisește 1,2 milioane Kwh pe an. De asemenea, a fost modernizată centrala termică prin schimbarea cazanelor de abur și a fost instalat un sistem de recuperare a energiei termice din apa uzată și gazele arse care se evacuează pe coșul de fum la centrala termică. Astfel, s-a redus temperatura emisiilor de gaze în atmosferă, contribuind la protejarea mediului înconjurător.

Printre investițiile din 2016 se numără un sistem de colectare a datelor în timp real în toate unitățile de producție în România și Ucraina, în valoare de 700.000 de euro. Bazat pe tehnologia RFID de conexiune cu procesarea datelor cu wireless, proiectul este planificat să fie finalizat în 2017. Totodată, firma a început un proces de certificare pentru toate unitățile de producție, care include SA 8000 Social Compliance, ISO 9001 Managementul Calității și ISO 140001 Managementul Mediului.

În urma programului de restructurare început acum 4 ani, firmele din România ale Dr. Bock Industries AG au fuzionat într-o singură firmă, astfel că RGT, TTC, RHM și Platanus sunt acum RGT România SRL, un proces similar producându-se cu firmele din Ucraina ale Dr. Bock Industries AG. Dr. Bock Industries consideră România „platforma noastră de know-how și dezvoltarea afacerii în viitor”. O parte a producției, pentru produsele de complexitate mai mare, va fi păstrată în România, în timp ce producția în masă va fi realizată în Ucraina.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.