ACTUALITATE 7 aprilie 2016

Investiție de 800.000 de lei la Căminul Cultural din Lemnia de Jos

de Iulia Drăghici - Taraș | 235 vizualizări

Cea mai mare investiție realizată în ultimul an în localitatea covăsneană Lemnia este, potrivit primarului Lukács Róbert, reabilitarea totală a Căminului Cultural din Lemnia de Jos.

„Lucrările de reabilitare sunt terminate. Am schimbat tot: de la pardoseală, până la acoperiş. Acum suntem în faza de echipare a Căminului. Astăzi se montează perdeaua pe scenă, am cumpărat scaune noi. Mai avem doar de cumpărat perdele la geamuri şi să îl racordăm la reţeaua de canalizare”, a spus Lukács Róbert, care a mai precizat că deşi nu au stabilit ceva concret, autorităţile plănuiesc să organizeze spectacole cu invitaţi de marcă.

Căminul Cultural din Lemnia de Jos a fost construit în 1950. Lucrarea de reabilitare a început în noiembrie 2014 şi s-a finalizat în decembrie 2015, iar inaugurarea oficială va avea loc la sfârşitul anului şcolar.

„Nu putem lăsa aceste clădiri să se ducă în paragină. Avem datoria, faţă de strămoşii noştri, să le întreţinem, să le îngrijim şi să rămână copiilor noştri. Ne mândrim cu faptul că atunci când s-a construit, clădirea a fost cea mai mare din zonă”, a mai spus primarul din Lemnia.

Lemnia 2

Alte lucrări realizate în Lemnia

Staţia de epurare şi un sistem de canalizare funcţional, întins pe o distanţă de 8 kilometri, sunt alte lucrări importante care s-au realizat în ultimii ani în Lemnia. În 2013 s-a pus în funcţiune şi un teren de sport. „În rest am avut lucrări mai mici: reparaţii şi reabilitări de clădiri. Avem multe clădiri administrative care necesită reparaţii”, a precizat Lukács Róbert.

„O să facem o asfaltare pe drumul comunal 2B pe o lungime de 1,3 kilometri”, a dezvăluit edilul din Lemnia.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.