ACTUALITATE 5 iunie 2020

„Învățătorii noștri au o misiune grea și nobilă în același timp, de a gestiona pentru viitor o resursă inepuizabilă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1219 vizualizări

Familie, șlefuitori de diamante. Astfel sunt caracterizați învățătorii, în mesajul aniversar transmis vineri de Prefectura Covasna.

Din anul 2008, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Învățătorului, zi ce poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.

În demersul dezvoltării personale și al deschiderii drumului spre cunoaștere, educatorul devine al doilea „părinte” pentru copil, părinte care trebuie să rezoneze cu sufletul neîntinat al copilului, în lungul drum al dezvoltării personalității acestuia.

Învățătorul poate fi considerat parte din familia copilului, prin contribuția sa la modelarea caracterului, asemenea unui șlefuitor de diamante, care scoate în evidență valoarea acestora.

Se reflectă munca învățătorului în rezultatele copiilor cu înclinații deosebite, cât și prin dezvoltarea adevăratelor valori ale ființei umane, în rândul tinerei generații.

Cu educația începe destinul fiecărui copil, iar acțiunile lui ulterioare în cadrul comunității, în momente de bucurie sau de supărare, se datorează mai mult sau mai puțin, dăruirii cu care învățătorul și-a pus amprenta asupra formării caracterului său.

Iată de ce, învățătorii noștri au o misiune grea și nobilă în același timp, de a gestiona pentru viitor, o resursă inepuizabilă care este inteligența acestui popor, născută în copii noștri.

Urăm tuturor educatorilor să aibă putere, răbdare, înțelepciune, în nobila meserie pe care și-au ales-o.

La mulți ani!!!”, arată mesajul transmis de Instituția Prefectului Județului Covasna.

În fiecare an, la 5 iunie, este sărbătorită Ziua Învăţătorului.

Marcarea acestei zile a fost instituită prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr (n. 5 iun. 1779 - m. 17 sept. 1823), întemeietorul învăţământului românesc modern.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.