ACTUALITATE 19 noiembrie 2015

Întorsurenii au strâns mii de lei pentru victimele din Colectiv

de Covasna Media | 243 vizualizări

Crucea Rosie Intorsura Buzaului noiembrie 2015

Aproape 3.500 de lei pleacă din zona Întorsurii Buzăului către victimele tragicului incendiu din clubul bucureştean Colectiv, în urma campaniei mobile de strângere de fonduri „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă”, desfăşurată în zona Buzaielor. În perioada 6-13 noiembrie, 22 de voluntari „Crucea Roşie” din Întorsura Buzăului au vizitat obiective din oraş şi din Sita Buzăului şi au implicat localnicii în campania iniţiată de Societatea Naţională de Cruce Roşie, în parteneriat cu ProTv.

„Fiecare gest contează” a fost principalul îndemn pe care voluntarii l-au spus persoanelor care s-au implicat în campania de strângere de fonduri, dedicată victimelor din clubul Colectiv.

Campania a însemnat pentru voluntari mult mai mult decât strângerea de fonduri. Acesta a fost un prim pas important al tinerilor întorsureni de a revitaliza activităţile reprezentanţei din Întorsura Buzăului a organizaţiei „Crucea Roşie Covasna”, fiind şi primul eveniment concret realizat de voluntari după încheierea campaniei de recrutare de noi membri. Tinerii au dovedit că pot să fie solidari şi că pot să ofere din timpul şi abilităţile lor pentru a ajuta oamenii aflaţi în nevoie.

Georgeta Coman, preşedintele reprezentanţei din Întorsura Buzăului a organizaţiei „Crucea Roşie” Covasna, a declarat, într-un interviu anterior, că este bucuroasă pentru că tinerii au luat iniţiativa de a participa la campanie: „Am fost foarte fericită să văd că tinerii au fost realmente interesaţi să se implice în această campanie de strângere de fonduri şi că au răspuns la nevoia oamenilor de la Bucureşti”.

„A fost foarte emoționant. Am văzut oameni care au donat din puținul lor. Avem oameni cu suflet foarte mare în orașul nostru și sunt tare mândră de acest lucru”, a declarat Gheorghiţa Banciu, voluntar Crucea Roşie.

„Oamenii au fost foarte drăguţi, pe unii dintre ei nici nu a trebuit să-i abordăm, au venit ei la noi. Am întâlnit şi oameni sceptici, dar care au avut răbdare să le explicăm despre ce este vorba şi despre planurile de viitor şi atunci şi-au schimbat atitudinea şi ne-au felicitat. Cred că puţină încredere în noi şi în cei din jur poate face diferenţa, iar acest lucru se reflectă în rezultatele finale ale campaniei”, a spus şi Alina Chelbea, voluntar.

„Cred că o astfel de inițiativă încurajează responsabilitatea tinerilor, le oferă încredere în propriile lor forțe și încurajează inițiativa civică, filantropia”, a precizat şi Opra Zsófia-Szende, coordonatorul judeţean al voluntarilor „Crucea Roşie Covasna”.

Urnele fixe disponibile până în luna decembrie

Persoanele din zona Buzaielor care doresc să fie în continuare alături de victimele din clubul bucureştean, trebuie să ştie că voluntarii vor plasa în oraş 4 urne fixe, la câteva firme şi instituţii.

Campania naţională „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă” continuă. Donaţii se pot face şi prin SMS la 8827 (2 euro), dar şi în conturile:

EUR: RO22BRDE410SV18508914100

USD: RO37BRDE410SV81385954100

LEI: RO36BRDE410SV2964714410, SWIFT: BRDEROBU.

Voluntarii promit pentru viitor activităţi dedicate zonei Buzaielor

Voluntarii „Crucea Roşie” din Întorsura Buzăului au promis că în viitor îşi vor concentra eforturile şi abilităţile pe activităţi dedicate zonei Buzaielor. Ajutorarea bătrânilor singuri sau a copiilor săraci sunt câteva dintre planurile propuse de voluntari pentru viitorul apropiat.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.