ACTUALITATE 8 august 2016

Întorsura Buzăului s-a înfrăţit cu o comună din Republica Moldova

de Iulia Drăghici - Taraș | 441 vizualizări

Orașul Întorsura Buzăului și comuna Bieşti, din raionul Orhei al Republicii Moldova sunt oficial înfrăţite. Duminică, 7 august, primarii celor două localităţi au semnat documentele care atestă începutul unei colaborări între cele două localităţi.

„Colaborarea noastră a început de la cor, de la cântec, de la festivalul „Ciobănaşul”. (...) Înfrăţirea localităţilor ne-ar permite o colaborare mai intensă, în mai multe domenii, începând de la schimbul de experienţă în administraţia publică, învăţământ, tineret, sport sau activităţi sociale. (...) Acest document este doar un început”, a spus primarul comunei Bieşti, Ion Vlas, în discursul anterior semnării documentelor.

Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, ne-a declarat că înfrăţirea cu localitatea de peste Prut este „o obligaţie a noastră, a acelor români norocoşi care au şi mai mult faţă de comunităţile din Republica Moldova, greu încercate. Înfrăţirea noastră înseamnă că vrem să întindem o mână de ajutor în mai multe zone, de la şcoală, la sport, tineret, folclor şi aşa mai departe. Poate cu timpul o să colaborăm şi în zona economică. Pentru noi acest lucru înseamnă asumarea unei responsabilităţi, în calitate de «fraţi mai mari şi mai norocoşi»”.

La eveniment au fost prezenţi membrii corurilor muzicale „Plai întorsurean” şi „Semănătorii”. Aceştia au susţinut în aceeaşi zi un concert la Mănăstirea de la Valea Mare, cu ocazia celei de-a doua ediţii a festivalului „La poalele Ciucaşului de Sfânta Marie”.

Sursa foto: Asociaţia Culturală „Plai întorsurean”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.