ACTUALITATE 7 ianuarie 2022

Întorsura Buzăului: fosta clădire a Finanțelor va intra în administrarea primăriei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1736 vizualizări

Primarul spune că aici se va crea un mic incubator de afaceri, arhive și nu numai  

După mulți ani în care fosta clădire a Finanțelor Publice din Întorsura Buzăului, de vizavi de Primărie, a stat închisă, nefolosită sau folosită parțial și în paragină, sunt vești că imobilul va trece în administrarea autorităților locale. Există o condiție, însă, pe care primăria și-a asumat că o va îndeplini numaidecât. 

„Cei de la Finanțele Publice Brașov ne-au dat un acord de principiu pentru a ne transfera în patrimoniul Primăriei Întorsura fosta clădire a finanțelor, de vizavi de primărie. Am făcut adrese către Minister, către București, către Sfântu Gheorghe și ne-au dat acordul de principiu. Rugămintea lor a fost să le asigurăm 150 de metri pătrați pentru a-și ține în continuare arhiva în acea clădire. Cu siguranță, dacă ne vor da clădirea toată nouă, noi le vom da cei 150 de metri să își țină arhiva”, a declarat joi primarul Raul Urdă. 

Planurile autorităților sunt de a renova spațiul și, printre altele, de a crea acolo câteva spații pentru antreprenori, ca un fel de incubator de afaceri.

Doresc să atribui câteva camere pentru sediul jandarmeriei, pentru că cei de la jandarmerie, de ani de zile sunt ținuți în clădirea judecătoriei, în condiții improprii, înghesuiți, va fi biblioteca orășenească, arhiva primăriei Întorsura, care și la noi este ținută în condiții nepotrivite și ne dorim să facem acolo câteva spații de închiriat pentru mici start-up-uri. Un fel de incubator de afaceri”, a mai spus edilul. 

Administrarea finanțelor publice din Întorsura Buzăului s-a desființat în 2011, iar cei 17 angajați de atunci au fost nevoiți să facă naveta la Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.