ACTUALITATE 11 mai 2021

Întorsura Buzăului: de anul viitor, scădere de 10% la impozitul pe mașini

de Iulia Drăghici - Taraș | 1320 vizualizări

De anul viitor, cetățenii din Întorsura Buzăului vor plăti cu 10% mai puțin la impozitul pe mașini, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali în cea mai recentă ședință, de la finalul lunii aprilie. 

Pentru că aveam cele mai mari impozite auto din zonă, Consiliul Local a hotărât pentru anul viitor să se reducă acest impozit cu 10%. Pe lângă cota fixă de către stat, puteam aplica o cotă adițională. La noi era 30%. Alte primării din jur nu au avut deloc. Așa că am redus cota adițională cu 10 procente”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Raul Urdă, care a precizat și că cererea a venit de la cetățeni. 

Impactul bugetar așteptat este de 100.000 de lei, a mai precizat primarul, adică această reducere la impozit va însemna că vor ajunge cu 100.000 de lei mai puțin la bugetul local. 

O altă modificare la taxe și impozite adoptată în ședința de CL a fost cea care vizează blocurile, unde se prevede, de anul viitor, o scutire la impozitul pe chirie, timp de 5 ani, la imobilele care fac reabilitarea termică prin forțe proprii. Ar fi vorba de aproximativ 250 de lei pe an pentru fiecare apartament, ne-a spus primarul. 

Ca să încurajăm cetățenii să eficientizeze termic aceste clădiri, am venit cu această propunere”, a explicat edilul, care a spus și că la fel de important este și ca proprietarii să formeze atât de necesarele asociații de proprietari. 

Pe de altă parte, autoritățile locale pregătesc și un proiect de hotărâre prin care să propună supraimpozitarea clădirilor care nu au fațadele amenajate și a terenurilor care nu sunt întreținute. 

Este în lucru un regulament, care va prevede că progresiv vom putea merge până la o supraimpozitare de 500%”, a mai declarat primarul Raul Urdă. 

Vizate de această hotărâre, dacă va trece de CL, vor fi și blocurile ale căror acoperișuri sunt, în prezent, reale pericole pentru siguranța publică.  

În ședința din 29 aprilie, aleșii locali întorsureni au aprobat și mărirea impozitelor raportat la cota de inflație pentru anul 2022, de 2,6%, prevăzută prin lege.  

În același context, s-a stabilit că primăria nu va mai percepe taxa pentru eliberarea avizelor și autorizațiilor emise pentru persoanele cu handicap.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.