ACTUALITATE 11 mai 2016

Întorsura Buzăului are un viceprimar cu atribuţii de primar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1268 vizualizări

Consiliul Local al orașului Întorsura Buzăului și-a desemnat un nou viceprimar care are datoria de a îndeplini şi atribuțiile de primar, în urma demiterii primarului Leca Băncilă şi a viceprimarului Ştefan Platon, ca urmare a plecării din partidul în care au obţinut mandatele. Neculai Radu a fost ales cu unanimitate de voturi de cei 11 consilieri prezenți la ședința extraordinară de marți.

Leca Băncilă a fost revocat din funcţia de primar la ordinul Prefectului judeţului Covasna, începând din data de 5 mai, „ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe lista căruia acesta a fost ales”, transmite documentul Prefecturii. În aceeaşi situaţie se află şi Ştefan Platon, care ocupa funcţia de viceprimar.

„Legea a trebuit să îşi urmeze cursul, iar aceasta spune că plecarea în alt partid înseamnă demisie, ca atare nu am nimic de comentat. Că efectele acestei decizii vor fi zero sau, dimpotrivă, vor fi în favoarea mea, ţine de altă logică, în sensul că în cele 30 de zile nu se va mai întâmpla nimic. Am vrut să demisionez pentru simplul fapt că voiam să îmi aparţină întru totul gestul de a pleca din PSD Covasna. Subliniez faptul că mă refer la PSD Covasna şi nu la PSD ca partid, care rămâne în sufletul meu ca o organizaţie serioasă cu oameni responsabili. Îmi aparţine plecarea. Cu niciun chip nu aş fi vrut să mai rămân pentru că eu îmi doream să candidez, iar gestul PSD-ului de a-mi îngrădi candidatura era unul calculat şi hotărât. Le urez să aibă succes, în rest eu o să îmi promovez proiectele, am libertatea să îmi fac campania”, a declarat Leca Băncilă.

Astfel, Primăria din Întorsura Buzăului a rămas fără conducător. Consilierii locali din Întorsura Buzăului au fost convocaţi marţi, 10 mai, în şedinţă extraordinară pentru alegerea unui nou viceprimar, care să îndeplinească şi atribuţiile de primar.

Filmul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de marţi

consiliul local Intorsura Buzaului mai 2016 (1) (Copy)

În prima fază, consilierii Neculai Radu de la PNL, Mircea Doru Lunev și Aurel Popica, ambii de la PSD, au fost nominalizaţi de colegii lor pentru ocuparea postului de viceprimar cu atribuții de primar. Înainte de a se trece la votul propriu-zis, pentru a evita o stare de incompatibilitate, Neculai Radu și Mircea Doru Lunev au fost nevoiţi să îşi scrie cererile de demisie din consiliile de administrație din care făceau parte, de la Școala Generală „Mihail Sadoveanu”, respectiv Liceul Tehnologic „Mircea Eliade”, unde au fost numiţi tot de Consiliul Local întorsurean. După numărare, votul secret a arătat că Neculai Radu şi Mircea Doru Lunev au obţinut acelaşi număr de voturi, câte patru, iar Aurel Popica a obţinut trei voturi.

La începutul celui de-al doilea tur, Mircea Doru Lunev s-a retras din cursă. Acesta a transmis celor prezenţi: „Sunt mai multe criterii care mă determină să iau această decizie. Oricum, atât pentru dumeavoastră cât şi pentru viitorul primar care va intra în funcţie după alegerile locale din iunie, se impune luarea unor decizii pentru zonă. Eu mă gândesc că în această perioadă ar trebui să stabilim un jurist al Consiliului Local, indiferent dacă vom mai fi noi sau dacă vor veni alţi consilieri. Cei care vin trebuie să cunoască situaţia financiară a Primăriei şi să ştie de unde pleacă. În concluzie eu renunţ. Mult succes!”, a spus Mircea Doru Lunev.

În posibilitatea în care singurul rămas în cursă, Neculai Radu, ar fi putut să nu întrunească majoritatea voturilor consilierilor locali, s-a organizat al doilea tur, iar rezultatul a fost favorabil în unanimitate.

Priorităţile lui Neculai Radu, în calitate de viceprimar cu atribuţii de primar

La finalul şedinţei, Neculai Radu ne-a declarat: „Oamenii pot să aibă încredere pentru că totul va fi bine. O să fiu corect şi o să îmi fac treaba cât pot de bine”. Acesta a mai precizat: „Cred că am abilităţile să fac faţă provocărilor pentru că am mai fost viceprimar trei ani. Cunosc toate problemele din Primărie”.

Printre priorităţile pe care noul administrator al oraşului Întorsura Buzăului şi le-a impus se numără asigurarea continuităţii activităţilor Primăriei din Întorsura Buzăului. „Trebuie să existe cineva care coordonează toată activitatea administrativă din oraş. Pe de altă parte, lucrările începute în tot oraşul trebuie continuate şi chiar intensificate. Cred că se lucrează într-un ritm puţin cam slăbuţ şi timpul trece, iar locuitorii sunt nemulţumiţi pentru că drumurile sunt blocate şi nu se poate circula complet”, spus Neculai Radu.

„Radu Neculai este un om format şi experimentat pentru că a mai fost viceprimar. Sunt sigur că va avea capacitatea de a se descurca, ba mai mult, cred că va avea şi discernământul să nu politizeze ideea de administraţie. Întotdeauna am promovat ideea că la sediul partidului se face politică şi la Primărie se face administraţie”, a spus Leca Băncilă, care a mai precizat: „Nu-i „nuntă în ceruri” că Băncilă este sau nu mai este în Primărie. Cu ajutorul lui Dumnezeu mă voi întoarce. Realitatea este că toate lucrurile sunt pregătite de mine. Vor fi câteva contracte de semnat, restul sunt treburi curente. Sunt dispus să ofer viceprimarului cu atribuţii de primar sprijinul meu şi consiliere, în măsura în care mi se solicită”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.