ACTUALITATE 1 martie 2019

Intervenții în două luni cât altă dată în doi ani

de Daniela Luca | 588 vizualizări

În primele două luni din 2019, ISU Covasna a avut peste 600 de intervenții, dublu față de anii 2008 și 2009 la un loc.

Un bilanț realizat pe primele două luni ale anului 2019 arată că pompierii covăsneni au înregistrat 636 de evenimente, dublu față de anul 2008 și 2009 la un loc, când s-au înregistrat 301, respectiv 330 de situații de urgență.

Bilanțul primelor două luni arată că ISU Covasna a intervenit la 533 evenimente, dintre care: 22 pentru stingerea incendiilor, 457 cazuri medicale S.M.U.R.D., 24 pentru descarcerare și unul de asistență persoane, 10 incendii de vegetație uscată și altele, 14 alte intervenții și cinci cazuri de supraveghere a zonelor.

De asemenea, în 13 cazuri pompierii au întâlnit alarme false, iar în alte cinci au fost întorși din drum.

În ceea ce privește intervenția la stingerea incendiilor, numărul înregistrat a fost mai mare, cu două evenimente, decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul primelor două luni ale anului au avut loc patru evenimente publice de amploare care puteau genera situații de urgență, unde s-a asigurat de la fața locului cu forțe și mijloace.

Au fost executate un număr de 52 de recunoașteri în teren și instruiri în domeniul situațiilor de urgență, astfel: 10 la agenți economici, 38 la localități, una la instituții de învățământ, una la gara CFR și două la instituții publice.

În ianuarie și februarie, pompierii au luat parte și la șase exerciții cu forțe și mijloace în teren la nivelul subunităților de intervenție.

S.M.U.R.D. a fost solicitat în 481 de cazuri, dintre care 24 constituie numărul intervențiilor pentru descarcerare, iar restul au fost cazuri medicale. Situațiile în care pompierii au acționat cel mai des în această perioadă sunt: afecțiuni medicale (193 cazuri), traumatisme (123 cazuri) și intoxicații (38 cazuri).

Un număr de 40 dintre cazuri au fost rezolvate în cooperare cu Serviciul Județean de Ambulanță.

Tot pe parcursul celor două luni, pompierii covăsneni au deblocat opt uși, au transportat trei persoane supraponderale, au căutat o persoană dispărută și au participat la degajarea a două animale moarte aflate într-o râpă.

În ultimii 11 ani numărul intervențiilor la care au participat pompierii covăsneni a crescut constant. Dacă în 2007 se înregistrau 329 de intervenții, în 2018 numărul acestora a crescut de 13 ori, anul trecut înregistrându-se 4.318 de situații de urgență. Motivele creșterii ar putea fi profesionalizarea serviciilor și dotarea din ce în ce mai bună a salvatorilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.