ACTUALITATE 12 decembrie 2016

Instituţiile de învăţământ preuniversitar nu mai sunt obligate să completeze electronic formularul M500

de Covasna Media | 878 vizualizări

Instituţiile sau autorităţile de învăţământ preuniversitar nu mai au obligaţia de a completa şi depune electronic formularul M500, modificarea venind ca urmare a Ordinului ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 2263/201 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 991 din 08 decembrie 2016, se arată într-un  comunicat de presă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna.

„Instituţiile/autorităţile de învăţământ preuniversitar nu au obligaţia completării şi depunerii formularului M500, datele referitoare la personalul aferent fiind preluate din aplicaţia EduSal.edu.ro. Sunt excluse de la obligaţia completării datelor şi depunerii formularului M500, conform prevederilor prezentului ordin, exclusiv acele instituţii/autorităţi publice de învăţământ preuniversitar, care completează în prezent informaţiile de salarizare în baza de date EDUSAL”, se arată comunicatul de presă al ITM.

Conform sursei citate, celelalte autorităţi/instituţii publice au obligaţia de a completa şi depune electronic formularul M500 până la data de 18.12.2016 şi ulterior, lunar, până la data de 25 a fiecărei luni.

„Formularul M500 şi Ghidul cu Instrucţiuni de completare aferent le găsiţi accesând pagina următoare de internet: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/500.html; Ordinul 2263/08122016 al MMFPSPV în Monitorul Oficial: http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTA3NjYwNTgyMjM0RSszMA.  Vă atenţionăm că prima completare poate dura până la câteva zile, aşadar vă sugerăm să începeţi cu celeritate completarea formularului”, transmite ITM Covasna.

 

 

Teme articol: scoli acte ITM invatamant
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.