ACTUALITATE 30 iunie 2020

Instalatori falşi, furturi reale

de Covasna Media | 1152 vizualizări

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe efectuează cercetări într-un dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune.

În urma derulării unor activități specifice, polițiștii au identificat doi bărbați, de 52 respectiv 32 de ani, care în perioada noiembrie-decembrie 2019 ar fi săvârșit infracțiunile de furt calificat și înșelăciune pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Astfel, pe parcursul cercetărilor polițiștii s-a stabilit următoarele:

La data de 06.11.2019, în jurul orei 14:00, cei doi, s-ar fi prezentat la locuința unei femei de 62 de ani și s-ar fi recomandat ca fiind instalatori, solicitând persoanei vătămate să le permită accesul în apartament pentru a verifica sursa unui miros neplăcut, care se simte și în celelalte locuințe din scară.

Persoana vătămată le-a permis accesul în locuință, iar aceștia ar fi simulat efectuarea verificărilor.

După ce aceștia au părăsit imobilul femeia a constatat lipsa unei sume de bani ce se afla într-un dulap din sufrageria locuinței.

În mod similar, la data de 09.12.2019, în jurul orei 15.00, cei doi bărbați, sub pretextul că verifică canalizarea la baie, ar fi intrat în locuința unei femei în vârstă de 86 ani, unde ar fi stropit cu un pulverizator o substanță necunoscută, după care i-ar fi solicitat acesteia o sumă de bani pentru serviciul prestat. Persoana vătămată a achitat suma solicitată.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior față de aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Precizăm că dispunerea măsurii de reținere pentru o perioadă de 24 de ore și a controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat și înșelăciune.

(Sursa: IPJ Covasna, Compartimentul Relații Publice)

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.