ACTUALITATE 20 ianuarie 2015

Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna și-a prezentat bilanțul pe 2014

de Covasna Media | 133 vizualizări

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc la începutul săptămânii evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2014, eveniment la care a participat şi generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, prim adjunct al inspectorului general şi şef al statului major al Jandarmeriei Române şi, în calitate de invitaţi, prefectul Sebastian Cucu şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi instituţiilor cu care cooperează Jandarmeria Covasna.

Activităţile desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna în anul 2014 au urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru modernizarea instituţională, executarea cu responsabilitate şi profesionalism a misiunilor şi atribuţiilor specifice, creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora.

În perioada analizată, Jandarmeria Covasna a executat un număr de 4.590 de misiuni, din care: 452 misiuni de asigurare a ordinii publice, 210 acţiuni de intervenţie, 3.458 misiuni de menţinere a ordinii publice, 5 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 142 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 323 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, jandarmii covăsneni au executat 452 misiuni de asigurare a ordinii publice în zona de competenţă pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, cultural-artistice, promoţionale, religioase, de protest etc. Gradul de complexitate al acestor misiuni a fost variabil, de la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor sportive cu participare redusă de public, până la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor de protest, religioase, sportive, cultural-artistice la care au participat până la 20.000 de persoane (zilele municipiului Sf. Gheorghe).

Printre cele mai de amploare şi semnificative misiuni la care au participat efectivele de jandarmi din judeţ menţionăm: Manifestările de sărbătorire a Zilei Naţionale a României; Comemorarea revoluţiei de la 1848-1849; Zilele municipiilor Sf. Gheorghe şi Tg. Secuiesc; Nedeia Mocănească şi Ciobănaşul; Sărbătorirea Sf. Ştefan; Galopiada Secuiască şi acţiunile executate premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor Europarlamentare şi a celor Prezidenţiale.

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna au executat 210 acţiuni specifice, din care: 4 acţiuni de salvare-evacuare a 5 persoane aflate în dificultate şi 206 acţiuni la solicitări prin S.N.U.A.U. „112”, acţiuni materializate în constatarea a 23 de fapte de natură penală şi prinderea în flagrant a 29 de făptuitori precum şi aplicarea unui număr de 55 de sancţiuni contravenţionale din care 39 de sancţiuni contravenţionale cu amendă.

În conformitate cu legile în vigoare, efectivele inspectoratului au executat 3.458 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Activitatea pe această linie s-a materializat în constatarea unui număr de 88 de fapte de natură penală (77 fapte de natură penală în sistem mixt) şi prinderea în flagrant a 120 făptuitori. De asemenea, pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice au fost aplicate un număr de 186 sancţiuni contravenţionale, din care 109 sancţiuni contravenţionale cu amendă.

Pentru anul 2015, principalele direcţii de acţiune vor avea ca scop creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a efectivelor de ordine publică în zona de competenţă, menţinerea capacităţii operaţionale şi de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Covasna în vederea gestionării, în condiţii optime şi legale, a tuturor activităţilor cu incidenţă în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.