ACTUALITATE 6 noiembrie 2020

Inspecția Muncii va verifica respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

de Covasna Media | 1296 vizualizări

Pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus – COVID 19 – din ultima perioadă, Inspecția Muncii București și Prefectura Covasna au transmis atenționări privind măsuri ce pot fi implementate de către angajatori pentru prevenirea și combaterea efectelor răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

În acest sens, angajatorii vor analiza și extinde posibilitatea muncii la domiciliu, forma de telemuncă, programul de lucru decalat, păstrarea distanțării sociale la locurile de muncă și celelalte măsuri de protecție prevăzute de dispozițiile organelor abilitate – dezinfecție încăperi, asigurarea măștilor și a produselor de igienă și dezinfecție a personalului.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna va efectua controale, pe întreaga perioadă de alertă, prin verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a actelor normative în vigoare, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor.

Controalele vor fi efectuate de inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor de control relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, precum și controale comune împreună cu DSVSA, DSP, Protecția Consumatorilor, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna.

INSPECTOR ȘEF,

Ordog Lajos

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.