ACTUALITATE 29 martie 2019

Înșelăciune cu bijuterii la drumul mare, în Tinoasa

de Iulia Drăghici - Taraș | 634 vizualizări

Autorii cereau bani pentru combustibil oferind la schimb bijuterii de culoare aurie

Doi bărbați din Ialomița și Ilfov sunt cercetați de polițiștii din Târgu Secuiesc pentru tentativă de înșelăciune, după ce au fost identificați la intrarea în localitatea Tinoasa în timp ce încercau să vândă bijuterii false la marginea drumului. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că aceștia erau cunoscuți pentru săvârșirea unor fapte de furt și înșelăciune și pe teritoriul țării, dar și în străinătate.

În data de 28.03.2019, orele 18.00, polițiștii din Târgu Secuiesc, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza municipiului, s-au sesizat din oficiu despre faptul că două persoane care se aflau la intrarea în localitatea Tinoasa cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, făceau semne de oprire la autovehicule și cereau bani pentru combustibil oferind la schimb bijuterii confecționate dintr-un material de culoare galbenă sub legenda că sunt din aur și le vând la un preț mic.

Patrula de intervenție a identificat la fața locului o persoană din județul Brașov, cu care cei doi negociau vânzarea de bijuterii de culoare galbenă.

Cei doi autori au fost conduși la sediul Poliției municipiului Tg. Secuiesc, unde s-a stabilit că proveneau din județele Ialomița, respectiv Ilfov. În urma verificărilor întreprinse, s-a stabilit că aceștia sunt cunoscuți pentru săvârșirea unor fapte de furt și înșelăciune, comise pe teritoriul țării și în străinătate (Bulgaria, Germania).

În cauză cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Secuiesc, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă la înșelăciune” faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 raportat la art. 244 alin. 1 din Codul Penal”, arată un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ Covasna.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii covăsneni atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii.

„În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112!”, spun oamenii legii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.