ACTUALITATE 16 iulie 2017

Înfrângere la limită pentru Sepsi

de Covasna Media | 2997 vizualizări

Meciul de la Giurgiu a început cu un moment de reculegere în memoria a doi oameni de fotbal recent dispăruți. Este vorba de Ioan Aloman, organizator de competiții la Gaz Metan Mediaș, și Sorin Satmari, fost jurnalist și ofițer de presă la LPF și FRF.

Primul mitan a fost dominat cvasitotal de echipa gazdă, care a și introdus o dată mingea în poartă, însă golul lui Balaure a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. Francezul Le tallec a fost cel mai periculos atacant astral, el având două lovituri de cap foarte periculoase, care însă l-au remarcat pe portarul Niczuly, ale cărui parade au ținut tabela imaculată.

Sepsi s-a limitat la o așezare ermetică, pe două linii defensive, în fața propriului careu. Intențiile noastre ofensive, în această repriză, au fost timide. Bine a jucat senegalezul issa Thiaw, dar și apărătorii Dumbrava și Oros, ultimul transferat chiar de la Astra. Așteptăm mai mult, în repriza secundă, de la Ghinga și Astafei, care ar trebui să încadreze pofta de fotbal a lui Patrick petre, ori experiența și simțul porții al căpitanului Hadnagy.

Lituanianul Pilibaitis, la debutul în tricoul lui Sepsi, a primit un cartonaș galben. La aceeași fază, pentru proteste, a fost avertizat și Hadnagy. De la giurgiuveni, Moise a văzut și el cartonașul galben.

Astra a avut, în primele 45 de minute, 60 de procente posesie, dar și raporturi favorabile la șuturile pe poartă, 4-0, respectiv cornere, 3-1.

Partea secundă a meciului de la Giurgiu a început cu o schimbare operată de antrenorul Valentin Suciu, care l-a lăsat la cabine pe Astafei, înlocuit de către Huiban, care a avut o bună activitate pe aripa dreaptă. Inevitabilul s-a produs în minutul 50, când brazilianul Vinicius a trimis un șut centrare n careul nostru, Moise s-a întins dar fără să atingă balonul, iar ricoșeul din sol l-a păcălit pe bravul portar Niczuly.

Golul primit i-a demoralizat pe fotbaliștii de la Sepsi, însă, deși cu toții așteptam acest lucru, modulul tactic nu s-a schimbat. Introducerea lui Herea și, mai târziu a lui Iovu, nu au avut efectul scontat. Ocaziile la poarta gazdelor au întârziat să apară, astfel că Astra a câștigat meritat cele trei puncte.

Pe final de joc, portarul Niczuly a comis câteva greșeli de plasament, boxând excesiv baloane pe care altfel le putea prinde. Concluzia cea mai bună i-a aparținut, la final de meci, apărătorului Cristian Oros, fost component al Astrei Giurgiu: "Am jucat bine, dar Astra este o echipă redutabilă. Ne-a turnat plumb în ghete golul primit imediat după pauză, însă sperăm să facem față exigențelor primei ligi”.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe se pregătește acum de organizarea derby-ului noilor promovate, vineri, 21 iulie, de la ora 18.30, urmând să întâlnească pe Juventus București. Meciul va avea loc pe Stadionul Tineretului din Brașov.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.