ACTUALITATE 2 mai 2018

Infracțiuni silvice, cu prejudicii de peste 2.000 de lei, depistate în mini-vacanța de 1 Mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 1401 vizualizări

Persoanele bănuite de furt de lemne au fost identificate în Dobârlău și Zagon

Două cazuri de furt de arbori au fost descoperite de polițiștii din Dobârlău, respectiv Zagon în mini-vacanța de 1 Mai. Primul caz, din Dobârlău, a fost identificat sâmbătă, 28 aprilie, iar al doilea, de la Zagon, chiar de 1 mai. Prejudiciul în cele două situații se ridică la 2.117 lei.

„La data de 28.04.2018,în jurul orelor 15:00, polițiștii din comuna Dobârlău, au depistat  o persoană din comună care transporta cu un atelaj hipo, cantitatea de aproximativ 5 metri steri lemn de foc esență fag, pentru care nu a putut prezenta documente justificative legale.

Persoana depistată a prezentat pentru control un aviz de însoțire emis pe alt nume, prejudiciul în cauză fiind de 1000 de lei.

Cercetările sunt continuate de sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori tăiați din fondul forestier”, arată un comunicat de presă, transmis miercuri de IPJ Covasna.

Aceeași sursă arată că la Zagon a avut loc, chiar de Ziua Muncii, o campanie pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

„În data de 01.05.2018, între orele 08:00 – 16:00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Zagon au organizat și executat o acțiune pe raza com. Zagon, jud. Covasna, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, pe un drum forestier de pe raza loc. Zagon, a fost identificat un bărbat în vârstă de 29 ani, care conducea un ansamblu de vehicule compus din autoutilitară şi remorcă în care transporta în baza a două avize de însoțire primare cantitatea de 31,35 mc lemn rotund specia brad.

Existând suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată în cauză, s-a procedat la inventarierea și cubarea acesteia, ocazie cu care s-a constatat faptul că în autoutilitară era încărcată o cantitate în plus de 3,02 mc lemn rotund specia brad, iar în remorcă era încărcată o cantitate în plus de 3,47 mc lemn rotund specia brad.

În urma verificărilor, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010  și s-a dispus confiscarea cantității totale de 6,49 mc lemn rotund specia brad în valoare de 1.117 lei”, mai transmite IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.