ACTUALITATE 28 mai 2019

Infracțiuni la regimul circulației constatate de polițiști și evenimente rutiere înregistrate la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 599 vizualizări

Polițiștii covăsneni au constatat mai multe infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice în wekendul ce tocmai s-a încheiat.

Polițiștii din Târgu Secuiesc și Covasna au depistat în trafic doi bărbați care conduceau deși consumaseră alcool – unul avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt 1,00. Cei doi sunt cercetați penal acum pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Duminică dimineață, pe Drumul Comunal 3 între Mărtănuș și Ojdula, un alt șofer băut a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, ajungând în albia pârâului. Bărbatul de 50 de ani, care avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a ales cu răni ușoare iar acum este cercetat penal.

La Arcuș, polițiștii rutieri au identificat un tânăr de 21 de ani care conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere corespunzător categoriei. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Tot pentru aceleași infracțiuni este cercetat și un bărbat de 28 de ani, după ce a fost depistat conducând, pe raza localității Racoșul de Sus, un moped neînregistrat și fără a avea permis de conducere.

În ceea ce privește evenimentele rutiere, pe lângă cel menționat anterior, la sfârșit de săptămână pe drumurile din județ au mai avut loc alte patru accidente.

Tot sâmbătă, puțin după miezul zilei, pe DN 11, un bărbat de 31 de ani nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției, după care a părăsit carosabilul. Conducătorul auto, dar și un pasager din mașină, un bărbat de 64 de ani, au fost răniți ușor.

Duminică seară, în jurul orei 23:50, un bărbat de 55 de ani care circula cu bicicleta fiind sub influența băuturilor alcoolice, pe raza localității Catalina, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Bărbatul a ajuns la spital cu răni ușoare și avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii covăsneni le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum și respectarea regulilor privind circulația rutieră. Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneți propria viață în pericol și îi puneți în primejdie și pe ceilalți participanți la trafic.

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.