ACTUALITATE 29 august 2017

Infracțiuni la regimul circulației constatate de polițiști

de Covasna Media | 264 vizualizări

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Belin, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au identificat un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism, deși era sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu etilotestul rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate sanitară unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt bărbat de 33 de ani este cercetat penal, după ce a fost identificat conducând un autoturism, iar testarea cu etilotestul a relevat că a consumat alcool înainte de a se urca la volan – avea o alcoolemie de 1,33mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

La Valea Crișului, polițiștii au identificat o tânără de 19 ani care conducea un autoturism pe DJ 121A, iar în urma verificărilor s-a constatat că aceasta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit că proprietarul, aflat și el în autovehicul, i-a încredințat tinerei mașina pentru a o conduce, deși cunoștea faptul că aceasta nu posedă permis.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar proprietarul mașinii este cercetat pentru încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.