ACTUALITATE 13 martie 2012

Info-trafic

de Covasna Media | 257 vizualizări

În weekend-ul care a trecut în judeţul Covasna s-a înregistrat un accident rutier soldat cu un rănit grav şi două accidente rutiere soldate cu răniţi uşor.

Accidentul grav s-a produs duminică. La ora 16.40, Poliţia Staţiunii Covasna a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DN13E, în afara localităţii Pachia s-a produs un accident rutier cu victimă.

În baza sesizării, echipa operativă s-a deplasat la locul accidentului şi în urma efectuării cercetării a stabilit că O. Ciprian, de 30 ani, aflat la volanul unui autoturism, se deplasa pe DN13E, pe direcţia Covasna – Sf. Gheorghe, iar la km 56 + 400 m a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă în partea stângă a direcţiei de mers, răsturnându-se de mai multe ori pe câmp.

Cauza aparentă a producerii accidentului este neadaptarea vitezei.

Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care după stabilizarea funcţiilor vitale a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov.

Efectuând verificări în baza de date, poliţiştii au stabilit că tânărul posedă permis de conducere categoriile B, Tr din data de 14.01.1999, reţinut din data de 06.02.2012 pentru infracţiunea de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

***

Sâmbătă, la ora 14.58, Poliţia Municipiului Tg. Secuiesc a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DJ 121, între localităţile Tg. Secuiesc şi Catalina, a avut loc un eveniment rutier cu victime.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul formaţiunii rutiere din Tg. Secuiesc şi un tehnician criminalist, care au constatat că pe DJ 121, la km 47 + 300 m, pe partea stângă  a carosabilului, în sensul de mers Tg. Secuiesc - Catalina, pe câmp, se află un autoturism înmatriculat în judeţul Braşov.

Din cercetări rezultă că, K. Emese, de 43 ani, domiciliată în mun. Braşov, posesoare a permisului de conducere categ. B din anul 2004, în timp ce conducea autoturismul s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire a unui vehicul cu tracţiune animală, a observat târziu că din sens opus se apropie un alt autoturism,  pentru evitarea impactului a efectuat manevre bruşte de viraj, care au dus la pierderea controlului asupra autoturismului, care a derapat şi a ieşit în afara  părţii carosabile. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 57 de ani, domiciliat în municipiul Odorheiu Secuiesc, pasager în autoturism.

Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal din Tg. Secuiesc, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.

***

Tot sâmbătă, la ora 18.06, Poliţia Oraşului Baraolt a fost sesizată telefonic prin 112 despre faptul că pe D.C.38, între localitatea Racoşul de Sus şi intersecţia cu D.J.131, s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă.

Echipa operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt s-a deplasat la faţa locului unde a constatat faptul că L. Mozes, de 31 de ani, domiciliat în comuna Brăduţ, în timp ce conducea un vehicul cu tracţiune animală încărcat cu material lemnos, înregistrat în localitatea de domiciliu, din direcţia Racoşul de Sus spre intersecţia cu D.J.131, s-a dezechilibrat şi a căzut sub căruţă, iar aceasta a trecut cu roata dreaptă faţă peste corpul bărbatului.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul Municipal din Sfântu Gheorghe. Bărbatul a rămas internat pentru investigaţii  suplimentare.

Victimei i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs accidentele.

***

În scopul prevenirii implicării în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă insistent:

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi de trafic, dacă este cazul,  folosiţi farurile pentru ceaţă!

Măriţi distanţa de siguranţă între vehicule pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Nu vă hazardaţi în depăşiri riscante!

Adoptaţi o conduită prudentă la volan!

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor sau persoanelor care au acest drept!

Poliţiştii covăsneni vă urează o săptămână în siguranţă, fără evenimente rutiere!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.