ACTUALITATE 22 octombrie 2021

Incidența COVID în orașul Covasna, crescută pe fondul unor erori umane

de Iulia Drăghici - Taraș | 1696 vizualizări

Rata de răspândire a noului coronavirus în orașul Covasna a scăzut în raportările oficiale de joi la 6,29 de cazuri la mia de locuitori, după ce miercuri se prezenta o incidență record, de 11,58/1000. Adică, de la 127 de cazuri active câte erau miercuri, joi au rămas doar 69. Și nu este vorba despre vindecări, ci despre o „eroare umană”, cum o definesc autoritățile județene. 

Ar fi vorba despre 60 de persoane infectate care au fost trecute în „contul” orașului Covasna, deși ar fi trebuit să apară în raportările altor unități administrativ teritoriale din județ. 

Eroarea s-a descoperit după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dat dispoziție ca în orașul Covasna să intre în aplicare măsurile valabile pentru localitățile care au depășit incidența de 7,5/1000. 

La Covasna a scăzut semnificativ numărul pacienților, deoarece – dintr-o eroare umană – în ultimele zile un număr de 60 de persoane infectate  din județul Covasna au fost alocate greșit orașului Covasna. Pe baza ratei de incidență recalculate și transmisă Instituției prefectului - Județul Covasna, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va proceda la aprobarea unei noi hotărâri pentru aplicarea corespunzătoare noii rate de incidență”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Covasna, Erdély András. 

Primarul Gyerő József declara la începutul săptămânii că numărul mare de îmbolnăviri din Covasna vine și de la faptul că orașul are unitate medicală de tratare a pacienților COVID, adică Spitalul de Cardiologie, iar oamenii care sunt internați aici figurează pe lista bolnavilor din localitate, și nu pentru că cetățenii ar fi mai puțin responsabili decât alții din județ sau din țară. 

O problemă generală este și numărul mic de persoane vaccinate atât la nivel local, cât și județean și național. 

Raportarea oficială de joi a arătat și că în județul Covasna au fost înregistrate 207 cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Incidența a ajuns la 4,07/1000. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.