ACTUALITATE 5 noiembrie 2021

Incidență COVID de peste 9/1000 în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1327 vizualizări

Primarul Antal Árpád: „Suntem în situația în care așteptăm reglementări de la Parlament, pentru că vorbim de restricționarea unor drepturi”

Municipiul Sfântu Gheorghe are în prezent aproape 580 de cazuri de COVID-19, cele mai multe dintre localitățile județului Covasna și o incidență de peste 9/1000 de locuitori. Primarul reședinței de județ spune că soluțiile pentru a limita pandemia sunt la cetățeni, dar și la Parlament, care deși ar trebui să impună niște reguli mai stricte, tergiversează luarea unor hotărâri.

„Obligația autorităților este să reglementeze și obligația autorităților ar fi ca aceste reglementări să fie cât mai clare și să fie aduse cât mai rapid. Noi vedem o tergiversare în ceea ce privește luarea deciziilor de reglementare a acestei situații. Asta cu siguranță nu ajută la rezolvarea problemei. Fiecare poate să își exprime punctul de vedere. Eu mi-am exprimat opinia de foarte multe ori. Eu cred în medici, cred în medicină, m-am vaccinat, dar nu cred că eu ca primar pot să oblig cetățenii să se vaccineze sau să nu se vaccineze, având în vedere că nu am pârghii de reglementare. E important! Dacă aș avea pârghii de reglementare, aș reglementa sau aș fi reglementat de mult. Dar în acest moment, noi suntem în situația în care așteptăm ca aceste reglementări să vină de la Parlament, pentru că vorbim de restricționarea unor drepturi și conform constituției, aceste decizii pot fi luate doar de Parlament. Nu de Guvern, nu de autoritățile locale, de Parlament. Așteptăm să vină niște reglementări foarte clare, care pot fi respectate după aceea”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

În perioada 3-4 noiembrie a.c. au fost înregistrate încă 89 de cazuri noi de COVID-19 la nivelul județului Covasna. Joi, la Sfântu Gheorghe erau 579 de îmbolnăviri active, care au generat o incidență de 9,07/1000. 

La nivel de județ incidența este 5,89/1000, cu 1.335 de cazuri active. Cele mai mari rate de răspândire a virusului, înainte de Sfântu Gheorghe, sunt la Valea Crișului (12,38/1000, cu 31 de cazuri active), Arcuș (incidență 12,22, cu 21 de cazuri active) și Ileni (10,14, cu 21 de cazuri). 

Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.