ACTUALITATE 13 august 2019

Început timid: s-au reluat asfaltările la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1053 vizualizări

Dintre cele 15 străzi incluse în etapa a doua, cel puțin 4 nu vor vedea asfalt anul acesta 

Etapa a doua din proiectul de asfaltare a străzilor din Întorsura Buzăului s-a reluat în această săptămână. Lucrările au debutat pe strada Plugarilor și vor continua pe străzile din zonă, unde nu sunt întârzieri la proiectele de apă și canal.  

Dintre cele 15 străzi incluse în faza a doua de asfaltări, Floroița, Crivina, Morii și Castelului nu vor vedea nici anul acesta utilajele pentru modernizare și asfaltare. Motivul autorităților ține de întârzierile din implementarea proiectului de apă și canalizare, realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNLD II) - un proiect distinct de cel din faza I de asfaltare, care s-a derulat, prin GospCom, cu fonduri europene de la POS Mediu, subliniază primarul. 

Pe Floroița, sunt în derulare lucrările pentru canalizare, iar cele pentru apă nu au început, pe străzile Crivina și Morii trebuie începute atât lucrările de apă, cât și de canal, iar pe Castelului doar cele de canal. 

„În afară de cele 4, pe celelalte putem să mergem liniștiți cu lucrări până vremea ne-o va permite. (...) Nu știu când se vor termina, dar cert este că începem pe trei șantiere distincte: Plugarilor, Pârâului -Cosminului și parcă Brazilor”, ne-a declarat joia trecută, primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă. 

Întrebat de ce a durat atât începerea lucrărilor din faza a II-a, deși se vorbea încă din primăvară că debutează, edilul a explicat că atunci Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor. 

Ca să înceapă o lucrare, se emite ordin de începere. Ordinul s-a emis încă din mai. Nu avem nicio explicație (n.red. pentru care nu s-a lucrat până acum) decât că din prima fază mai avem de făcut trotuarele și apele pluviale. Deci, din cauza apei, că nu sunt încă o serie de conducte băgate în pământ, nu s-a putut începe lucrarea. Firma care a câștigat, Valdek, ne-a spus că vine să lucreze la Întorsura cu toate utilajele odată”, a spus Leca Băncilă. 

Străzile incluse în etapa a doua de asfaltare și modernizare de anul acesta sunt: Observatorului, Brazilor, Molidului, Cocori, Plugarilor, Pârâului, Cosminului, Viitorului, Prieteniei și Meșteșugarilor. 

În total, faza a II-a a asfaltărilor, despre care se vorbea că va debuta încă din toamna anului 2017, are un buget de 3 milioane de euro, potrivit Primăriei Întorsura Buzăului. 

Prima fază a asfaltărilor a debutat în iunie 2015 şi a cuprins mai multe străzi din inelul central al oraşului, respectiv Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului, Mihai Viteazul, dar și strada Dumbravei. Costul acestei investiţii s-a ridicat la 5 milioane de euro. Și aici, lucrările au fost întârziate de proiectul de apă și canal, o parte dintre ele fiind încă neîncheiate. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.