ACTUALITATE 27 februarie 2021

Începe vaccinarea anti-COVID cu Pfizer și la Întorsura și Baraolt

de Iulia Drăghici - Taraș | 1864 vizualizări

DSP Covasna anunță că s-au deschis încă două linii de vaccinare, câte una la Întorsura Buzăului și Baraolt, unde se vor administra vaccinuri Pfizer. Programări se pot face începând de sâmbătă, 27 februarie.  

Vă informez că de mâine, 27.02.2021, vor fi disponibile la programare două linii noi de vaccinare Pfizer. Vor fi deschise la Baraolt și la Întorsura Buzăului, în locațiile deja cunoscute, Sala de Sport veche la Baraolt, respectiv Căminul Cultural Brădet la Întorsura Buzăului.

Vor fi disponibile pentru persoanele peste 65 de ani, respectiv persoanele cu boli cronice. Vaccinările vor începe de luni, 01.03.2021”, se arată în mesajul transmis de către directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Până acum, la cele două centre, se administrau doar vaccinuri AstraZeneca, deci puteau beneficia de imunizare anti-COVID doar persoanele între 18 și 55 de ani, cu boli cronice sau care lucrează în domenii cheie. De luni însă, vor putea fi vaccinate aici și persoanele peste 65 de ani.

Joi s-a deschis și la Sfântu Gheorghe, la ștrand, încă un centru de vaccinare, tot AstraZeneca, dar aici au acces doar cadrele didactice din zona reședinței de județ și din Târgu Secuiesc. Iar vineri a început activitatea de vaccinare într-un centru nou și la Covasna, amenajat în oraș, în incinta Casei de Cultură. Și aici sunt distribuite doar vaccinuri AstraZeneca.

Numărul vaccinărilor anti-COVID era, potrivit celor mai recente date pe care le avem de la DSP Covasna, de joi, 25 februarie, 11.290 în județul Covasna, dintre care 4.979 de persoane au primit ambele doze.

Din 27 decembrie până vineri, 26 februarie, la nivel național au fost administrate 1.315.598 de doze de vaccin Pfizer, 77.812 vaccin Moderna (din 4 februarie a.c.) și 112.622 de doze de vaccin AstraZeneca (din 15 februarie a.c.).  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.