ACTUALITATE 8 decembrie 2010

Incendiu la un gater în comuna Zagon

de Covasna Media | 131 vizualizări
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a fost anunţat luni seară de producerea unui incendiu la sediul unei firme de prelucrat buşteni din comuna Zagon. Patru echipaje de pompieri, trei din cadrul Detaşamentului din Sfântu Gheorghe şi unul din cadrul Detaşamentului din Târgu Secuiesc, s-au deplasat la locul incendiului. Pompierii au trebuit să stingă incendiul care acoperise

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a fost anunţat luni seară de producerea unui incendiu la sediul unei firme de prelucrat buşteni din comuna Zagon.

Patru echipaje de pompieri, trei din cadrul Detaşamentului din Sfântu Gheorghe şi unul din cadrul Detaşamentului din Târgu Secuiesc, s-au deplasat la locul incendiului.

Pompierii au trebuit să stingă incendiul care acoperise un atelier de prelucrat lemnul pe o suprafaţă aproximativă de 200 de mp, reuşind în acelaşi timp să elimine pericolul propagării incendiului la două case de locuit din vecinătatea atelierului şi la o altă clădire de prelucrat lemnul a societăţii comerciale. Alături de pompierii profesionişti, la stingerea incendiului au mai participat pompieri din cadrul Serviciilor Voluntare din staţiunea Covasna şi din Zagon.

În ciuda eforturilor acestora, focul a mistuit atelierul de prelucrat lemnul, 370 de bucăţi de europaleţi, şapte metri cubi de cherestea, a degradat instalaţiile electrice şi gaterele aflate în hala de producţie. Amploarea incendiului s-a datorat cantităţii uriaşe de material lemnos din hala de producţie, iar din cercetările preliminare ale pompierilor profesionişti, cauza probabilă a incendiului a fost un burlan de fum deteriorat de la instalaţia de încălzire a halei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.