ACTUALITATE 27 martie 2018

Incendiu la o casă din Sântionlunca

de Iulia Drăghici - Taraș | 704 vizualizări

Cauza probabilă este coșul de fum amplasat necorespunzător

Pompierii covăsneni au intervenit marți dimineața la stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Sântionlunca. Podul casei era cuprins de flăcări şi exista pericolul ca acestea să se propage la întreaga casă de locuit şi la anexele din apropiere.

„Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ozun. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă un coș de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile, a ars podul casei confecţionat din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100mp”, arată o informare a ISU Covasna.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna reaminteşte cetăţenilor unele măsuri de apărare împotriva incendiilor pentru această perioadă, şi anume:

• Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţrea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

• Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.