ACTUALITATE 21 ianuarie 2021

Incendiu în localitatea Dobârlău: anexă gospodărească arsă în totalitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2439 vizualizări

Pompierii covăsneni au fost solicitați seara trecută pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o anexă gospodărească din localitatea Dobârlău.

La faţa locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe cu două autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor ardea întreaga anexă gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp, iar incendiul era propagat la acoperişul casei de locuit.

În urma incendiului, au ars anexa gospodărească în totalitate, precum şi bunurile materialele aflate în interior.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a izbucnit de la un scurtcircuit. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

ATENȚIE!!!

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiile electrice în locuinţe şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul" al județului Covasna recomandă cetăţenilor, respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp, topeşte, producând scurtcircuitul electric;
  •  Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
  •  Nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
  •  Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
  • Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații; 
  • Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

Sursa: ISU Covasna. 

Sursa foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.