ACTUALITATE 26 iulie 2012

Incendiile de vegetație au fost stinse

de Covasna Media | 477 vizualizări

După câteva zile de foc, în care pompierii din cadrul ISU Covasna au avut serios de lucru, în cursul zilei de ieri au fost stinse toate incendiile de vegetație din județ. Pompierii însă rămân precauți, un echipaj al Ocolului Silvic a rămas de veghe în Mereni pentru a acționa în cel mai scurt timp, dacă va fi cazul.

La Mereni au avut loc două incendii de vegetație în ultima săptămână. În cursul zilei de miercuri dispeceratul ISU Covasna a fost anunţat despre faptul că un nou incendiu de pădure s-a produs în zona Apa Roşie, după ce în urmă cu doar o zi pompierii reușeau să lichideze un foc în aceeași localitate. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă focul deschis, au ars aproximativ 5 hectare de litieră şi molidiş în vârstă de 9 ani. Pompierii militari şi voluntari au intervenit aproximativ 12 ore cu bidoane cu apă, transportate de militari în raniţe, mături şi lopeţi din cauciuc. Eforturile de lichidare a incendiului au dus la salvarea a peste 6,5 ha de plantaţie de molidiş, în vârstă de 15 ani şi la pădurea de rășinoase în vârstă de peste 50 de ani, pe o suprafaţă de 20 hectare. Personal din cadrul ocolului silvic a rămas în zonă pentru supraveghere.

Miercuri seara a fost lichidat și incendiul de la Filia. În cele peste 24 de ore de intervenţie, pentru lichidarea incendiului au acţionat  forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe (40 de pompieri militari, 2 motopompe transportabile), 8 pompieri civili din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sântimbru-HR, 19 persoane din cadrul Ocolului Silvic Tălişoara şi peste 40 de cetăţeni din apropierea zonelor afectate. Acţiunea de stingere a incendiului a fost dificilă dificilă din cauza terenului accidentat şi greu accesibil, iar echipele de intervenţie s-au aprovizionat cu apă de la o distanţă mare faţă de locul incendiului. Pompierii  au acţionat în zona afectată cu bidoane de apă, vermorele, bătătoare şi lopeţi. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă folosirea intenţionată a surselor de aprindere pentru a genera un incendiu, au ars pe o suprafaţă de aproximativ 8 hectare de vegetaţia uscată, resturi de exploatare forestieră, litieră şi coronament al pădurii de răşinoase.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.