ACTUALITATE 16 noiembrie 2021

Încă un urs găsit mort pe calea ferată

de Iulia Drăghici - Taraș | 1296 vizualizări

Cadavrul unui exemplar de urs a fost găsit luni între șinele de cale ferată în apropiere de Gara Bixad, anunță Garda de Mediu Covasna. Cercetările autorităților au arătat că a fost vorba despre un accident, mai transmite aceeași sursă.

În data de 15.11.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință faptul că lângă gara CFR Bixad, între șinele de cale ferată se află cadavrul unui exemplar de urs.

Reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, tot pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat și atunci că animalul a murit după ce a fost călcat de tren.

Cazuri similare au fost și în alte localități anul acesta, atât în zona căii ferate, dar și drumuri.

La începutul lunii octombrie, de pildă, un alt urs a fost găsit fără viață pe raza UAT Micfalău, tot între șinele de cale ferată. În aceleași condiții a fost găsit în iulie un alt urs și la Ghidfalău.

La finele lunii septembrie, un alt exemplar fost găsit fără viață la liziera pădurii de lângă localitatea Ilieni. Animalul ar fi fost lovit de o mașină pe un drum din apropiere, dar nu a murit pe loc, ci și-a găsit sfârșitul în timp ce se retrăgea în pădure.

Accidente în urma cărora a rezultat decesul urșilor au mai fost anul acesta pe DN12, între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe sau în zona Cernat, aproape de DN11.

Sursa foto: arhivă/ caz Micfalău. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.