ACTUALITATE 2 aprilie 2020

(Update) Încă patru cazuri de coronavirus în rândul angajaților de la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 7660 vizualizări

În total, cifra cadrelor medicale covăsnene infectate se ridică la 11

În urma testărilor începute în rândul personalului de la Spitalul Județean au fost depistate încă patru cazuri, pentru angajați încadrați pe secția de Urgențe.

Trei persoane sunt în monitorizare la domiciliu, iar una este izolată pe secție.

De pe secția de urgență s-au confirmat patru colegi, care urmează să fie monitorizați și să intre în regim spitalicesc, dacă va fi cazul. Cu privire la carantinare sau necarantinarea secției, având în vedere că în afară de un caz, toți erau la domiciliu, plus că doi dintre ei, erau în concediu, nu s-a pus în discuție această chestiune. Am luat măsurile de dezinfecție, pe care le-am terminat, am izolat personalul care a fost afectat. În celelalte situații, inclusiv medicii, au rezultat negativ. O singură persoană a fost izolată în cadrul secției. Ne-am consultat cu experții epidemiologi de la DSP și am adus împreună această măsură, având în vedere că toți ceilalți au fost negativi”, a spus, într-o videoconferință de presă, managerul spitalului, András-Nagy Róbert, care a punctat că este în desfășurare ancheta epidemiologică.

Managerul spitalului a spus din nou că se poate vorbi de o minimă transmitere comunitară, pentru că în cazul unuia dintre angajații secției de urgență depistat pozitiv, de cel puțin 10 zile era în concediu, semn că nu ar fi preluat virusul neapărat din spital.

Va trebui să intensificăm măsurile de protecție, va trebui să luăm și noi măsuri de protecție, mai mari decât până acum. Angajații de la Urgențe sunt printre primii care se expun și vizavi de cazurile care sunt aduse cu Ambulanța și vizavi de cazurile care vin cu mijloace proprii. (...) Ne-am așteptat ca la urgență să fie semne de întrebare, adică nu eram în siguranță, să spun așa, mai ales că în ultimele patru zile au venit cazuri suspecte care și din punct de vedere clinic, fără să existe un test de laborator în spate, au dat direcția în această privință”, a explicat András-Nagy Róbert.

De miercuri, Spitalul Județean de Urgență a început testarea tuturor angajaților. În prima zi preluate 58 de probe, iar joi alte 32.

Atât este capacitatea laboratorului, atât putem facem. Noi am fi dorit mai multe, dar nu se poate”, a spus și directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás.

În total, 11 angajați ai spitalului sunt confirmați pozitiv. Dintre aceștia, până acum se știe că cel puțin 5 sunt medici (de pe secția de Ginecologie). 

La nivelul județului, până în 2 aprilie, erau depistate 34 de cazuri cu persoane diagnosticate cu infecția COVID-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.