ACTUALITATE 24 martie 2016

În weekend, târg de carte şi activităţi non-formale de relaxare la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 368 vizualizări

„Carte pentru carte”, târgul dedicat iubitorilor de lectură şi cultură, organizat de un grup de 20 de tineri voluntari întorsureni, va avea loc sâmbătă şi duminică, 26 şi 27 martie, între orele 13 şi 19, la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului. Vizitatorii târgului vor putea răsfoi şi alege cărţi dintre cele donate în cadrul campaniei derulate în perioada 8-25 martie, dar vor avea şi posibilitatea de a participa la ateliere tematice, de a asista la momente muzicale sau de a viziona scurtmetraje. Mai mult, luni a început şi căutarea de comori din Întorsura Buzăului.

„Avem pregătite patru ateliere: atelier de jocuri, de desen, de colorat şi atelier de creat semne de carte. De asemenea, mai avem proiecţie de scurtmetraje, pictură pe faţă, recitaluri cu Ema Bularca, Ştefania Bularca şi Silviu Bularca. Pe lângă toate acestea mai avem pregătit un treasure hunt, (n.red. – căutare de comori) care o să înceapă astăzi (luni, 21 martie a.c.). O să postăm în fiecare zi o poză pe Facebook cu o bucată de hartă şi un punct care marchează locul în care este ascunsă o comoară. Cei care găsesc comoara se vor prezenta cu ea la Casa de Cultură pe 26 sau 27 martie unde li se va înmâna un premiu”, ne-a spus coordonatorul evenimentului, Mircea Florea.

Potrivit organizatorilor, „atelierele o să se deruleze pe toată durata evenimentului, iar lumea poate să participe la ateliere oricând în intervalul desfăşurării evenimentului”.

„Este un eveniment cultural menit să ajute oamenii şi să determine comunitatea să se deschidă spre nou. Activităţile ce vor avea loc sunt destinate oamenilor de la vârste cuprinse între 0 la +99 de ani, astfel oricine poate veni să petreacă un weekend într-un mod non-formal, să se relaxeze şi să descopere importanţa unei activităţi în afara şcolii sau a serviciului”, ne-a explicat Mircea Florea.

„Carte pentru carte” a debutat în 8 martie, când tinerii au lansat apelul de colectare de cărţi. „Ai o carte pe care deja ai citit-o şi vrei să faci pe altcineva fericit? Vino în perioada 8-25 martie la orice şcoală din zonă sau la adresa str. Ciucaş, bloc 10 D şi doneaz-o!”, ne spune afişul campaniei.

Târgul de carte este o activitate organizată de acelaşi grup de tineri întorsureni care a pus la cale şi campania de colectare şi donare de haine „Sharing is caring”, desfăşurată în perioada 25 februarie – 6 martie. În cadrul acesteia, 40 de pachete cu haine au fost distribuite către 11 familii nevoiaşe din zona Buzaielor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.