ACTUALITATE 7 octombrie 2018

În Covasna s-a votat mai mult pe listele suplimentare decât pe cele permanente

de Iulia Drăghici - Taraș | 930 vizualizări

La nivel județean, mai puțin de 5% dintre covăsneni s-au dus la urne

La 5 din cele 7 secții de votare de la nivelul orașului Covasna, unde se găsește stațiunea balneoclimaterică de interes național, numărul votanților înregistrați pe listele suplimentare l-a depășit cu mult pe cel de pe listele permanente, potrivit datelor înregistrate de Biroul Electoral Central, duminică, până la ora 13:00. Astfel, peste 67% din voturile înregistrate în orașul Covasna la referendum provin de pe listele suplimentare.  

La secția situată în Clubul Orășenesc de Cultură, unde s-a și înregistrat cel mai mare număr de votanți din tot județul, 27,08%, în condițiile în care media județeană este de 4,97%, 314 din cele 360 de persoane care au votat au fost înregistrate pe liste suplimentare.

Același lucru se remarcă și la Școala Gimnazială „Avram Iancu” - Gimnaziu din orașul Covasna, unde 117 din cele 169 de persoane care au votat începând de sâmbătă și până duminică la ora 13:00 au fost notate pe liste suplimentare.

Turiștii veniți la tratament în stațiunea Covasna și-au mai exercitat dreptul la vot și în alte secții, ca de exemplu Liceul „Kőrösi Csoma Sándor" -Corp A, Școala Gimnazială „Avram Iancu” – Primar sau Grădiniţa Cu Program Prelungit Nr.1, determinând ca numărul voturilor de pe liste permanente să fie mai mic decât cel de pe listele suplimentare.

În total, în orașul Covasna 1.062 de persoane și-au exprimat părerea în vot vizavi de referendum, iar dintre acestea 714 sunt înregistrate pe liste suplimentare.

La nivel județean, 1.787 de persoane au votat pe listele suplimentare, din totalul de 9.083 de persoane, adică aproape 20% din numărul total de votanți.

Conform statisticii prezentate până la ora 13:00, județul Covasna a înregistrat cea mai scăzută prezență la vot la nivel național, 4,97%.

Media națională se află în acest moment la 11,67%.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.