ACTUALITATE 19 februarie 2021

În ce stadiu a ajuns proiectul care vizează zona Lacului de la Gară

de Iulia Drăghici - Taraș | 1649 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că există intenția și speranța ca lucrările pentru revitalizarea zonei din jurul Lacului de la Gară să înceapă, în sfârșit, în vara acestui an. În prezent, autoritățile se pregătesc să lanseze licitația publică pentru contractarea constructorului. 

Suntem în faza în care în curând vom licita constructorul și anul acesta vom porni lucrările, dacă nu vor fi contestații și așa mai departe. Dacă reușim să contractăm și semnăm contractul anul acesta, atunci sper că deja în vară se va lucra acolo”, ne-a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Studiul de fezabilitate al proiectul „Reconversia și refuncționalizarea terenului în jurul lacului din cartierul Gării” a fost aprobat de Consiliul Local în ședința de la finele lunii martie 2019. Investiția era cifrată atunci la peste 17 milioane de lei, sumă acoperită prin fonduri europene, și vizează crearea unui spațiu de agrement, cu locuri de relaxare, pistă de alergat, dar și zone de plimbat cu barca. 

Investiția este foarte importantă pentru populația municipiului Sfântu Gheorghe, acest loc reprezentând un punct de interes atât pentru cei aproximativ 56.000 de locuitori ai municipiului, cât și pentru turiști”, se specifică în proiectul de hotărâre care a vizat studiul de fezabilitate. 

Termenul de finalizare al lucrărilor, după cum ne-a spus viceprimarul Tóth Birtan Csaba în mai anul trecut, ar fi, cel târziu, decembrie 2023. 

Foto: arhivă/ iunie 2020

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.